Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITT konferencija

400 vodećih lidera britanskog turističkog sektora u Splitu na godišnjoj konferenciji

ITT konferencija
Foto: HTZ
1/3
11.06.2019.
u 12:40

ITT konferencija održava se od 10. do 12. lipnja u hotelu Le Méridien Lav te je u Split privukla više od 400 vodećih delegata i predstavnika britanskog turizma

Danas je u Splitu svečano otvorena prestižna godišnja konferencija britanskog udruženja profesionalaca u turizmu ITT - Institute of Travel and Tourism. ITT konferencija održava se od 10. do 12. lipnja u hotelu Le Méridien Lav te je u Split privukla više od 400 vodećih delegata i predstavnika britanskog turizma kao što su VisitBritain, British Airways, easyJet, TUI, Thomas Cook, Lonely Planet i dr. Domaćini ITT konferencije, jedine profesionalne turističke udruge u Ujedinjenom Kraljevstvu u čijem su članstvu vodeći generalni menadžeri i lideri britanske turističke industrije, su Hrvatska turistička zajednica, TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZ grada Splita i TZ grada Hvara.

Pozdravni i uvodni govor na konferenciji je, uz direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića i državnog tajnika u Ministarstvu turizma Tončija Glavine, održao i predsjednik ITT-a Steven Freudmann.

Foto: HTZ

„Iznimna mi je čast što je Hrvatska domaćin ove vrlo važne konferencije koja je u našu zemlju privukla vodeće ljude britanskog turističkog sektora. Rezultat je to proaktivnog dvogodišnjeg pregovaranja da upravo naša zemlja bude domaćin konferencije, a prvi dojmovi britanskih kolega iznimno su pozitivni. Siguran sam kako će održavanje ove konferencije dodatno pridonijeti pozicioniranju naše zemlje kao kvalitetne i atraktivne turističke destinacije na britanskom tržištu“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako su pozitivni trendovi s UK tržišta zadržani i u dosadašnjem dijelu godine u kojem je ostvareno 200 tisuća dolazaka te više od 890 tisuća noćenja što predstavlja rast od 5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Predsjednik ITT-a Steven Freudmann predstavio je rad ITT-a i nove članice te je naglasio kako su oduševljeni golemim gostoprimstvom, zadivljujućom ljepotom te kvalitetom hrvatske turističke usluge. „Ovakvo domaćinstvo teško je opisati riječima. Nema razloga da vaša zemlja ne bude jedna od top destinacija britanskih turista. Hvala Hrvatskoj, hvala Splitu i Splitskoj regiji“, poručio je Freudmann.

Sudionici konferencije i govornici na konferenciji su visoki uzvanici kao što je lord Andrew Adonis, bivši britanski ministar za promet i obrazovanje koji će govoriti o utjecaju Brexita na ulazni i izlazni turizam zemlje, dok će Carol Dray, komercijalna direktorica VisitBritain govoriti o novim ulogama i ciljevima britanske nacionalne turističke organizacije u promoviranju zemlje. Predstavnici British Airwaysa održat će posebnu prezentaciju povodom 100. obljetnice koju ova kompanija obilježava ove godine, a na konferenciji će se govoriti i o ulozi novih tehnologija u analizama podataka i kreiranju proizvoda, važnosti komunikacije u turističkoj promociji, kružnim putovanjima i dr. 

Foto: HTZ

Dodajmo kako konferenciji prisustvuju i novoizabrana direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu Darija Reić, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella, direktorica TZ grada Splita Alijana Vukšić i direktor TZ grada Hvara Petar Razović.

„Počašćeni smo domaćinstvom godišnje konferencije britanskog udruženja profesionalaca u turizmu. Kao domaćini imat ćemo priliku predstaviti našu destinaciju vodećim menadžerima iz turizma Velike Britanije koja predstavlja tržište koje je u dvoznamenkastom porastu zadnjih nekoliko godina te je ovo još jedan od koraka kojim pojačavamo naše prisustvo na tom iznimno bitnom tržištu“, poručio je Stella.

Direktorica TZ grada Splita Alijana Vukšić naglasila je kako je ovo značajna stvar za Split, posebice kada se zna da su prije Splita domaćinstvo imale svjetske turističke destinacije poput Tel Aviva, Malte, Abu Dhabia, Venecije i Dubaia. „Na ovom susretu razmjenjivati ćemo znanja i iskustva s naglaskom na prilike koje donosi globalno turističko tržište. Uz razmjenu znanja, turistički stručnjaci imati će priliku upoznati ljepote Splita i Splitsko-dalmatinske županije“, zaključila je Vukšić.

Cjelokupni program konferencije uključuje i organizirane ture te obilaske turistički atraktivnih lokacija i znamenitosti na području županije s naglaskom na Split, Trogir i Hvar.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije