Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON POKOPA Željko Both novac od osiguranja ostavio suborcu Željku Turiću

335.000 dolara premije kumu, a ne obitelji

hrv-pokop-txt.jpg
import
27.01.2007.
u 20:50

Obitelj Željka Botha, hrvatskog dočasnika poginulog u Iraku 17. siječnja, podnijet će zahtjev za ekshumaciju. Samo nekoliko sati nakon što je u Orahovici pokopan uz najveće vojne počasti, njegova je obitelj, pregledavši nalaze obdukcije, zamijetila niz nelogičnosti i posumnjala da nisu dobili pravu istinu o načinu stradavanja svoga sina i brata. Posumnjali su i je li u zatvorenom lijesu uopće Željko Both.

Istina o pogibiji
 Iz tvrtke Unity Resources Group, za koju je Željko radio na osiguranju, rekli su nam kako je poginuo u trenutku kad je izašao iz automobila od metka koji ga je pogodio u glavu.
Rečeno nam je da je ostao na mjestu mrtav i da su ga odmah prebacili u drugi automobil i odvezli. U obdukcijskim se nalazima vide druge ozljede, odnosno traumatski su amputirani dijelovi jedne noge i jedne ruke, a evidentirane su i opekline trećeg stupnja.  A  rubrike za identifikaciju ostale su prazne. Marica Both, majka Željka Botha, jučer nam je rekla da želi znati i tko je Željko Turić, njegov prijatelj, koji je obitelji i javio vijest o pogibiji.
 Kada nam je javio da je Željko poginuo, kazao je da ga on zna najbolje, u dušu. Zašto nam je to tada govorio?

Ne želi polemizirati
Kada sam ga molila da nam posudi Željkov automobil dok smo bili u Orahovici, nije nam ga dao te je rekao da će uzeti odvjetnika. Od čovjeka iz tvrtke za koju je naš sin radio čula sam da će 335.000 dolara uplatiti Željku Turiću i da je to želja našeg sina. Ne zanima me novac, nego istina  rekla  je Marica Both. Željko Turić, kum Željka Botha, jučer nam je rekao da ne želi komentirati tvrdnje Marice Both o isplati osiguranja.
 Ja ne znam je li taj novac namijenio meni. Sa Željkom sam odrastao i bio u ratu, a posljednje je četiri godine i živio kod mene i moje obitelji. Pokopao sam najboljeg prijatelja i ne želim polemizirati o odnosu između mene i Željka te njegove obitelji  zaključio je Željko Turić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije