Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sindikati željeznica premijeru oreškoviću
Povratak na članak

'20 lipa trošarina iz goriva po zakonu pripada održavanju pruga, a ne za vraćanje duga HAC-a'

Želja nam je da se Vlada RH konačno opredijeli donošenjem jasne nacionalne strategije vezane za razvoj željezničkog sektora, što smo spremni aktivno podržati

Komentari 20

Avatar Prodanović
Prodanović
12:31 22.02.2016.

Šta je neradnici iz železnica, nema više ležanja, pa panika!!! Molim samo jedan odgovor na moje pitanje: već tri godine dobivate po 20 lipa,to je cca 1 milijarda i 300 milijuna kuna, od toga iznosa koliko ste uložili u održavanje, a koliko za vaše svekolike plaće i benificije, vi ste jadni uhljebi i treba vas što prije ukinuti!!!!!!!!!!!!!

VL
ZL
zlajo2
12:21 22.02.2016.

iz kojeg razloga bi vozači automobila trebali financirati održavanje željezničkih pruga

VL
R0
R00kie
12:16 22.02.2016.

hehe uhljebi se bore za lovu jer ako nestane love morat ce raditi za placu

VL
ST
stefj
12:51 22.02.2016.

HŽ je leglo kriminala, gdje kradu skoro svi. Samo na gorivu nestaju tisuće i tisuće litara mjesečno. Nevjerojatno je da izgube vagon, da nemaju pojma koliko im točno prođe km lokomotiva mjesečno i sl... Ne znam što je u tim strukturama dobro, a otpori bilo kakvim promjenama su nevjerojatni. Najveći otpori su, naravno, od strane sindikata, a koga drugog...

VL
DU
Deleted user
13:14 22.02.2016.

i za otpremnine od 200000 kuna, regrese, božičnice, plače od 15000 kuna, kao i pilotima croatia airlinesa, a svi posluju s gubicima i rade 100 sati mjesečno.

VL
MA
marijaqwer
13:47 22.02.2016.

Ako ne mogu opstati onda ih treba ukinuti.Dosta je više plaćanja nečega što više ničemu ne koristi .Vozači izdvajaju 40 lp po litri goriva za željeznicu a da ih nitko ništa nije pitao i tako godinama.Dosta je toga.

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:28 22.02.2016.

tih 20 lipa je sdpova vlada uzela autocestama i darovala željeznicama, zbog politikanstva. dva cilja su imali. prvi, pokazati da je sanaderova vlada tjerala cestare nas velika zaduživanja i gradnju prevelikih dionica cesta. drugi,najbitniji, da željeznicama da pola mlrd kuna,na, i uhljebi svoje stranačke poslušnike, koji će vikati kako su baš oni stabilizirali poslovanje hža. i naravno, pokazati da je država smanjila izdvajanja za hž, kako ih unija ne boi kaznila. ajd budite vi u hž-u pošteni i fer, pa priznajte da tih 20 lipa iz benzina ne pripada vama, nego cestarima. iz tih novaca se moraju održavati ceste, a ne pruge. pruge se nek održavaju iz vaših prihoda. poštelajte radije vaše rashode. u hrvatskoj stvarno nije normalno da kondukter u vlaku ima preko 6.500 kn plaće. 3.500, otprilike, bi bila fer plaća za rad. kolko vam plaće imaju prometnici, šefovi kolodvora? vi na jednu svoju kunu prihoda od države dobivate dvije. i mislite da ste u pravu? tih 20 lipa što vam je onaj kriminalac milanović dao treba ili ukinuti, ili vratiti cestarima. zašto da ja plaćam vaše visoke plaće, iz cijene ionak preskupog benzina, a da se uopće ne vozim vlakom? a jesam se, 10 godina, svakog dana. i mjesečna karta je bila puno jeftinija od autobusa. a sad?

VL
DU
dubravkai16
14:10 22.02.2016.

Pruge HŽ su još iz doba 1945. Npr, pruga Zagreb Vinkovci, na dionici od Dugog Sela do Ivanić Grada nije popravljanja od 1945 godine. Na toj relaciji vlakovi puze i samo je pitanje dana kad će se vlak prevrnuti jer jako naginje. Nedavno je promet bio zatvoren zbog iskliznuća vagona, srećom bio je teretni vlak, a što da je bio putnički.

VL
FJ
franz joseph
10:58 23.02.2016.

Kada čitam ove pametne komentare, dođem do zaključka da smo stvarno najpametniji narod u svijetu. Jer cijeli svijet ulaže u željeznice i one su im okosnica razvoja, a mi najpametniji i najrazvijeniji bi ih ukidali. Da je po našem narodu, mi bi za 10 godina bili u strednjem vijeku. Jer nama ne treba ništa, niti nuklearna elektrana, niti termoelektrana, a niti hidroelektrana, ali struja nam treba. Ne trebaju nam autoceste, a pogotovo željeznice, ali bi se vozili i prevozili. Ne treba nam nafta i zemni plin, ali bi se grijli i htjeli bi jeftinije energente, ne trebaju nam spalionice, a netko drugi bi trebao preuzeti naš otpad, ne treba nam teška industrija, jer toga već ima dalje, ne treba nam vojska i vojna industrija, jer smo u nato i još mnogo toga. Nama trebaju kafići, stolice, kreveti, ležaljke, suncobrani kako bi mogli odmarati, a ovo neka rade drugi i neka nam plate za naše odmaranje. Jad i bjeda...

VL
ZL
zlatnirat
14:48 22.02.2016.

Promatram nekad u setnji te vlakove bez putnika, tereta i voznog reda i pitam se jel jos nije, dosta! prodajte te gubitase kinezima i za 5 godina sve ce se vozit vlakovima i poreznim dobitkom za drzavu ali to u nas ne ide kinezi su za nas zaostale komunjare i kod njih se lopovluk placa glavom, ne daj boze takav zakon u RH nestalo bi politicara.

VL
MA
Marko Antonije
07:31 23.02.2016.

Predsjedniku Vlade RH 2016.- 37 prijedloga - HALUDOVO - otok Krk Gosp. Predsjedniče Vlade RH ,ja Vam predlažem 37 stavki za boljitak u Hrvatskoj i to: 1. da radnici imaju minimalnu plaču 12.666 kuna neto ,a umirovljenici koji su uplaćivaliuplaćivali u mirovinski fond 40 godina- 9.999 kuna neto, 2.razriješite svojom odlukom turistički kompleks HALUDOVO na otoku Krku ,otoku na kojem nije bilo rata ,a stoji opljačkan i uništen 20 godina. Tko je dozvolio prodaju-pljačku i tko se danas 20 godina vodi kao "VLASNIK" ? Uklapa se u -turizam za bogate 365 dana. / i drugi / 2.Problem BRANITELJA RH Nije pošteno da se oni koji su stavili svoje tijelo u obranu nam Hrvatske i danas ,nakon 20 godina što je rat završio, njihov još traje.. Mislim da su VETERANI u USA najbolje zaštićeni pa predlažem da se i u Hrvatskoj donese ISTI Zakon. Unutar tog Zakona je briga za invalide i one oboljele od PTSP-a za koje predlažem identični postupak za utvrđivanje oboljelih, Za one kojima s se DOKAŽE oboljenje treba ODMAH : -oduzeti oružni list za pištolj i sam pištolj -oduzeti oružni list za lovačko naoružanje i lovačku pušku -oduzeti vozačku dozvolu i zabraniti upravljanjem vozilom -oduzet plovidbenu dozvolu i zabraniti upravljanje plovilom -sve oboljele odstraniti iz rada u državnoj upravi Oni su BOLESNI i o njima država treba voditi brigu da ne rade štetu drugima i državi. Ostale BRANITELJE treba Država RH u potpunosti riješiti kao i u USA. 3.HGK-a / Hrvatska gospodarska komora -2016./ Odmah UKINUTI HGK –u / Hrvatsku gospodarsku komoru / ,istu PRIVATIZIRATI i staviti na tržište rada da svoje usluge ponudi državnom i privatnom sektoru uz naplatu. Same njihove plaće su veliki teret za proračun HR ! 4.FAKULTETI - izobrazba kadra koji ne treba nikome .Ukinuti sve fakultete koji ne proizvode potrebne kadrove za hrvatsku privredu a na teret su proračuna HR. Neka se privatiziraju ,plaćaju sve troškove rada a tako svoje studente uče- BESPLATNO, ako žele. 5.DEMOGRAFIJA U HRVATSKOJ 2016. Kako nama Hrvatima prijeti izumiranjem ja Vam predlažem da se u tu izuzetnu potrebu uključi naša voljena DIJASPORA. Neka se g .Željko Dilber / razumije se u devize/ zaduži da sa pomoćnicima napravi tzv DEMOGRAFSKI ZAKON DIJASPORE prema kojem bi svaki punoljetni član koji ima Domovnicu Hrvatske uplaćivao u fond proračuna HR po 100 USA dolara godišnje. Iz tog fonda Država HR bi svakoj rodilji Hrvatici isplatila za prvo dijete 50.000 kuna a za drugo i više djece koje rodi po 100.000 kuna. Tako bi za 10 godina u Hrvatskoj bilo 5.250.000 Hrvata. Treba dozvoliti da pripadnice manjina isto u tom smislu ostvare od država iz kojih su manjine.

VL
DU
Deleted user
17:22 22.02.2016.

Dragi HŽ-ovi sindikalni dečki, nema vam druge nego da što hitnije angažirate najvećega živućega prometnog stručnjaka u Hrvata (i šire), doktora seoskog turizma Hajdaša udanog Dončić Sinkea. pa da on tim nevježama i neznalicama, Orešković MBA Timu i Butković Oleški, skreše direktno u brk što ih ide i prosvijetli im tu okorjelu antiželjezničku pamet. Ne bi bi zgorega da u pomoć pozovete i Sinkeova disertacijskog mentora Grčić dr. Brankeca. kao i gospodarske lumene Maras Gogu i Vrdoljak Iveka. To bi bio "drimtim snova" koji bi za nekoliko mjeseci riješio sve vaše infrastrukturne probleme.

VL
Avatar istovari
istovari
14:22 22.02.2016.

20 lipa trošarina iz goriva uopće mi nije nikakav problem....ja točim gorivo u Bosni... :))))

VL
DU
Deleted user
10:18 23.02.2016.

Hrvatske pruge su u najvećem dijelu građene, ili rekonstruirane, ipak poslije Austro Ugarske, bolje rečeno u SRH, a to nije bila tuđinska država,

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.