Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISTERIJ Je li 16-godišnjak pronađen bez svijesti na parkiralištu pao ili dobio batine?

16-godišnji mladić još u komi, majka uvjerena da su ga premlatili

Autori: Sonja Hoffman, Senka Knežević
09.02.2009.
u 10:18

Liječnici se i dalje bore za život 16-godišnjeg S. U., kojeg je policija u nedjelju oko 3.30 sati pronašla kako bez svijesti, natučene glave, leži na parkiralištu trgovačkog centra Mercator u Vukovarskoj ulici.

Ležao je pijan
– Dječak je priključen na respirator i u lijekovima je izazvanoj komi, a ugrađen mu je i uređaj za mjerenje intrakranijskog tlaka kako bi se na vrijeme uočila nova krvarenja u glavi – rekla je danas doc. dr. Ljiljana Popović, pročelnica Zavoda za anesteziologiju i intenzivno liječenje Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj.

Ponovljeni CT mozga, dodao je ravnatelj bolnice prof. dr. Goran Roić, pokazuje zadovoljavajuće stanje, no nitko se od liječnika ne usuđuje išta prognozirati o tijeku oporavka dječaka u sljedećih nekoliko dana.

Kako je 16-godišnji dječak dospio na parkiralište te jesu li njegove ozljede posljedica premlaćivanja ili pada, budući da je bio pod utjecajem alkohola, pitanje je na koje još ne zna odgovor ni policija.

– Još obavljamo izvide te provodimo obavijesne razgovore kako bismo mogli rekonstruirati događaj te noć u kojoj je dječak stradao – kazala je danas glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba.

No, dječakova majka Silvana uvjerena je da je njezin sin žrtva brutalnog premlaćivanja, a poziva se na prve nalaze policije.

U prilog njezinoj tvrdnji idu i liječnički nalazi po kojima je dječak, osim teških ozljede glave, imao nagnječenja i ogrebotine i po koljenima i laktovima. također ogrebotine i nagnječenja.

– Najvažnije je da moje dijete preživi. Evo opet su mi liječnici javili da je počelo krvarenje u mozgu. Nitko mi ne može obećati da moj sin neće umrijeti – rasplakala se majka Silvana.

Vraćao se s rođendana
Njezina sin se, kako kaže, kobne noći vraćao s proslave rođendana.
– Uvijek sam mislila da se to događa nekom drugom. Neka majke pripaze na svoju djecu – poručila je 
Silvana te požurila k sinu u bolnicu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije