Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Motiv nepoznat

15 metaka na automobil: Napadač u Philadelphiji ubio policajku, ranio pet osoba

američka policija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
17.09.2016.
u 18:10

"Ne znam kakva je njegova ideologija i način razmišljanja. Riječ je o mržnji prema policijskim dužnosnicima", rekao je šef policije Richard Ross

U pucnjavi koja je počela napadom na policajku u američkoj Philadelphiji u subotu su smrtno stradale dvije osobe, među kojima i napadač, a pet ljudi je ranjeno, izvijestila je u subotu policija. 

Napad se dogodio u godini obilježenoj brojnim teškim napadima na policajce, u napetom ozračju između snaga reda i crnačke manjine. 

Motiv napada zasad je nepoznat, a policija nije precizirala je li riječ o crnome napadaču. Mediji pišu da je napadač za sobom ostavio pismo u kojemu izražava mržnju protiv policije. 

"Ne znam kakva je njegova ideologija i način razmišljanja. Riječ je o mržnji prema policijskim dužnosnicima", rekao je šef policije Richard Ross, dodavši da su mjere sigurnosti u gradu pojačane. 

Napadač, čiji identitet nije objavljen, iz čista je mira ispalio 15 metaka na automobil u kojemu je sjedila policajka. Ona je u teškom stanju prebačena u bolnicu, a život joj je spasila pancirka. Policija se dala u potjeru za napadačen koji je pohod nastavio pucavši na goste jednoga bara gdje je u nogu ranio još jednog policajca, a potom i žensku osobu koja se ondje zatekla.

Pobjegavši iz bara nastavio je pucati, pri čemu je ubijena prolaznica, a teško ozlijeđen vozač jednog automobila koji je u kritičnom stanju. Policija ga je na kraju stjerala u slijepu ulicu i ondje ga ubila, a pritom je ranjen još jedan policajac iz potjere. 

U srpnju je u Dallasu ubijeno pet policajaca, a deset dana ranije u Baton Rougeu u Louisiani trojica. 

>> Velika policijska akcija u središtu Pariza bila je lažna uzbuna

Ključne riječi

Komentara 2

GA
galimberti
11:58 18.09.2016.

Neka se autor teksta, HINA, sabere, je li policajka poginula ili ne?

NI
nikola13782
09:49 18.09.2016.

konjuuuuui

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije