Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedna donacija

128 slikovnica za dječji osmijeh i ugodniji boravak u bolnici

Krapina donacija (1)
Foto: Alen Brodarić/VLM
1/3
16.03.2012.
u 12:39

Ovo što danas poklanjamo samo je jedan mali znak pažnje i dokaz da hrvatska policija misli i na najmlađe, poručili su iz MUP-a

Evelin Tonković, zamjenik ministra unutarnjih poslova, i Dubravko Novak, upravitelj Zaklade policijske solidarnosti, u petak su Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice donirali 128 slikovnica i knjiga za djecu koja su na liječenju u bolnici i pohađaju školu u Specijalnoj bolnici.

– Ovo što danas poklanjamo samo je jedan mali znak pažnje i dokaz da hrvatska policija misli i na najmlađe. Nadamo se da će ove slikovnice djeci koja svoje dane moraju provoditi u bolnici uljepšati njihov boravak ovdje i da će ih razveseliti. Mi im želimo da što prije ozdrave – rekao je zamjenik ministra MUP-a Tonković prilikom uručivanja donacije ravnatelju bolnice dr. Dušku Cerovcu, koji je pritom zahvalio na plemenitom činu.

– Te će slikovnice dobro doći djeci, pogotovo onoj koja su vezana uz bolničke krevete. U današnjoj situaciji svaka je donacija dobrodošla i nama mnogo znači – rekao je dr. Cerovec, nakon čega je zamjeniku ministra Tonkoviću uručio i zahvalnicu.

Inače, Zaklada policijske solidarnosti osnovana je 2006. godine s namjerom da pomaže policijskim službenicima koji se nalaze u teškim životnim situacijama,a kroz to razdoblje imali su više od tisuću slučajeva u kojima su na neki način pomagali. 

– U akciji "Knjigama do osmijeha" dobili smo 24 tisuće knjiga i slikovnica za djecu. Određeni broj smo podijelili kolegama koja imaju djecu, a dio slikovnica dijelimo po ustanovama u kojima ona borave. Tako smo nakon bolnica u Vukovaru, Vinkovcima i Puli, vrtića u Slunju i udruge Korak iz Karlovca, na preporuku načelnika PU krapinsko-zagorske Željka Cujzeka sa zadovoljstvom stigli i u Krapinske Toplice. Vjerujem da će im ovaj skroman poklon vratiti osmijeh na lice i učiniti ugodnijim boravak u bolnici – zaključio je upravitelj zaklade Dubravko Novak.

Nakon primopredaje donacije, svi su se uputili u obilazak Dječjeg odjela bolnice, gdje su djeca koja pohađaju školu pri Specijalnoj bolnici pripremila i prigodan program.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije