Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČNA SMRT

12-godišnjak koji nije znao plivati utopio se u ribolovu

dječak
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
17.03.2010.
u 14:24

Ujutro je otišao u školu, ali se nakon nastave nije javio. Mislila sam da se negdje usput zaigrao i da će doći svaki čas, kaže dječakova majka Branka.

Dvanaestogodišnji Alen K. utopio se u kanalu Glogovica u središtu grada u utorak poslijepodne. Dječak je poslije škole otišao sam na pecanje, a kako se do navečer nije vratio kući, njegova je obitelj u pomoć pozvala policiju. Njegovo je beživotno tijelo oko ponoći pronašao stariji brat.

Bio je neplivač

Najvjerojatnije se na travnatoj kosini kanala Glogovice poskliznuo i pao u vodu.

- Dežurna je liječnica utvrdila smrt, a obdukcijom na patologiji otkriveno je da je uzrok smrti utapanje - kaže glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

U dječakovoj kući u Štamparovoj 20 tišina i nevjerica. Jedino je majka Branka (50) smogla snage nešto reći.

- Jako je volio pecati i često je odlazio na Glogovicu sam ili s prijateljima. U utorak je kao obično otišao u jutarnju smjenu u školu, ali se nakon nastave nije javio. Mislila sam da se negdje usput zaigrao i da će doći svaki čas, ali kako je vrijeme prolazilo, bila sam sve zabrinutija. Kada ga nije bilo ni do navečer, počela sam strahovati pa smo obavijestili policiju da nam pomognu - tiho je govorila Branka, samohrana majka troje djece od koje je Alen bio najmlađe.

Neslužbeno doznajemo da dječak nije znao plivati, ali je njegova ribička strast, očito, bila veća od straha od vode.

Đaci skupljaju novac

U dječakovoj školi šok i nevjerica. Upaljena svijeća, fotografija s crnom vrpcom i cvijeće na stolu u predvorju gradske OŠ Vladimira Nazora nijemo svjedoče o njegovoj tragičnoj smrti. Učitelji su se odmah složili dati novčani prilog za pomoć Alenovoj obitelji. U petak ujutro u školi će biti komemoracija, a i đaci svih razreda odučili su novčanim prilozima pomoći obitelji Kantar.

- Alen je bio vrlo umiljat i dobar dječak. Grozna je i pomisao da ga više nema - kaže školska ravnateljica Vesna Šimić.

Dječakova smrt prvo je tragično stradanje utapanjem u ovoj godini u Brodsko-posavskoj županiji. Unatrag dvije godine nismo zabilježili nijedno utapanje malodobnih osoba. U 2008 i 2009. ukupno smo imati pet slučajeva, ali su uvijek bila riječ o punoljetnim osobama - kaže glasnogovornica PU Kata Nujić.

Komentara 3

CY
cycla
19:11 17.03.2010.

Treba uvesto obvezne sate plivanja u nižim rarzedima osnovne škole!

MM
Mladen Miletić
19:05 17.03.2010.

Glavni i osnovni krivci roditelji-familija koji djele krivicu sa Hrvatskom državom. Država nema koncepta za korisno . Tako i nakon 5 i 6 godina školovanja nema poduke par sati plivanja. Dokaz da smo zemlja koja ima skoro 1300 otoka ika i 6000 obale nadalje soadamo među najbogatije sa vodom a imamo neplivača kao u priči. Dokaz to što imamo več sada nije naše . Naše je zaista samo pretvorbaranje i haračenje . Plivanje se u prosjeku kod profesinalaca da naućiti u roku 3- 5 sati obuke ..

OB
-obrisani-
20:45 17.03.2010.

treba uvesti ali gdje da plivaju, na asfaltu???! Ja sam prije dvije godine htjeo investirati i napraviti ogromne bazene u Zupanji ali mi grad nije dozvolio!!! Pa sam si rekao , onda se kupajte u onoj sugavoj Savi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije