Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVE RATA Manda Patko nova predsjednica udruge "Vukovarske majke"

1139 osoba na popisu nestalih

13.05.2006.
u 20:29

Vukovarka Manda Patko nova je predsjednica stradalničke udruge "Vukovarske majke", odlučeno je na jučerašnjoj izbornoj skupštini udruge koja je održana u Vukovaru. Dosadašnji predsjednik Ivan Pšenica prethodno je iznio najnovije podatke o broju osoba koje su i poslije 15 godina na popisu nestalih. U Hrvatskoj još se i sad na popisu nestalih vodi 1139 osoba. Od toga je nestalih branitelja 426, pripadnika Civilne zaštite 99, civila 577, a nije poznat ni status 37 osoba koje se također traže.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji na popisu je nestalih 239 branitelja, 174 civila, 79 pripadnika Civilne zaštite i 11 osoba s nepoznatim statusom rekao je Pšenica. Istaknuo je i probleme s kojima se udruga susreće u svome radu te napomenuo da želi potaknuti odgovorne u RH na drukčiji pristup.

U traženju nestalih osjeća se uspavanost i zasićenost. Mi to i razumijemo jer je riječ o odmaku od 15 godina, ali ne razumijemo pristup prema obiteljima nestalih. Najbolji su primjer nedavni napadi na nas poslije konferencije za novinare. Smatramo da takva tona prema obiteljima nestalih u RH ne smije biti Pšenično je mišljenje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije