Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veličanstveni projekt
Povratak na članak

100 godina Transsibirske željeznice, najduže pruge na svijetu

Iako je poznata kao pruga kojom rado putuju turisti, njezinih 9289 kilometara ima presudnu ulogu i za rusko gospodarstvo

Komentari 8

ST
stomugromova
07:19 25.10.2016.

SAD su potrošile nekoliko tisuća milijardi $US za vođenje ratova u Afganistnu,Iraku,Libiji,.Siriji itd.Te su ratove platili američki građani drastičnim padom životnog standarda i posebno nestajanjem srednje klase koja je stup svakog naprednog društva.Zato danas većina američkih građana živi od plaće do plaće,a mogi moraju raditi i po nekoliko poslova da prežive. Od tih ratova su se obogatili jedino pripadnici izabrane kaste.Koji su to, ne moram ponavljati.Neću spominjati niti stvarnu nezaposlenost u SAD koja je 23%,a službena 5%.kao niti infrastrukturtu koja propada radi neodržavanja.

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:15 25.10.2016.

rusija svoj vojni proračun polako diže, u skladu sa prihodima. ne lutaju oni baš tako kako se želi prikazati. a ova željeznica, to mi je i dalje najveća životna želja. al za to trebam 30 dana, očito godišnjega, kojeg nikadkad neću dobiti u ovoj državi. rusija je velika, i to je njeno najveće prokletstvo. ruski narod jest kulturan, načitan. al ima jedna njihova poslovica, koja kaže da su rusi pametni, al kao pojedinci. kao grupa postanu skloni ispadima. ja sam to vidio i kod drugih naroda, hrvata, srba, nijemaca, amerikanaca. ispada da to vrijedi za sve. jel to znači da smo svi rusi?!

VL
DU
Deleted user
17:08 25.10.2016.

" tijekom raznih pa i svjetskih, ratova koji su se vodili u 20. stoljecu na tim prostorima"....koji su se to ratavi a pogotovu svjetski ratovi vodili u sibiru

VL
Avatar dobry
dobry
21:14 25.10.2016.

Nadam se da ću bodriti "vatrene" na SP 2018. i da ću usput posjetiti Bajkalsko jezero i Angara rijeku...prije no što Putin uvede totalnu diktaturu.

VL
AA
aabbcc
09:18 25.10.2016.

Interesantno da su prije 100 g. gradili 10 cm šire pruge od danasnjih širokih (modernih!) u EU. (Molim da me ispravite ako nisam u pravu)

VL
Avatar mason
mason
05:16 25.10.2016.

Ono su u tu prugu koja treba da poveze drugu i trecu najvecu ekonomiju na svijetu tj Kinu I EU ulozili samo 11 milijardi dolara. Zalosno. A za pokazivanje misica su ulozili 5 puta vise. Koji su to ekonomski mudraci,, zato i jesu sirotinja i onaj pametniji dio narod im masovno napusta zemlju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.