Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU ZA JAVNOST

10 tajnih lokacija na kartama koje Google ne želi da vidite

2207 Seymour Avenue, Ohio
Foto: Google karte
1/10
10.06.2023.
u 10:11

Iako mnogima Google karte služe za 'putovanje' svijetom, neke lokacije jednostavno je nemoguće vidjeti jer su zamagljene

Kada želimo pronaći neko mjesto, najčešće svi koristimo Google karte. Na Google kartama možete pronaći gotovo bilo koje mjesto na zemlji, možete se prošetati gradovima koje možda nikada nećete imati priliku vidjeti, ali i 'posjetiti' brojne svjetske znamenitosti. No, postoje mjesta koja Google skriva od javnosti.

1. 2207 Seymour Avenue, Ohio

Riječ je o adresi na kojoj se nalazi kuća koja je bila mjesto zloglasnih otmica Ariela Castra, koje su se dogodile između 2002. i 2004. u Clevelandu, Ohio. Castro je oteo tri mlade žene i držao ih zatočenim u svom domu – i ostale su zatvorene do svibnja 2013. Jedna od žena je na kraju pobjegla i obavijestila policiju. Castro je osuđen na doživotni zatvor, ali se objesio nakon samo mjesec dana kazne.

Foto: Google karte

VEZANI ČLANCI: 

2. Kuća u Stockton-on-Teesu u Engleskoj 

Nije baš jasno zašto je ova kuća na engleskom gradiću Stockton-on-Teesu zamagljena. Čak ni stanarka Jane Allison nema pojma. "U ovoj sam kući od 2000. godine, ali nemam pojma zašto je ne možete vidjeti. Ako saznate, bilo bi lijepo znati zašto.", rekla je ona svojedobno novinarima.

Foto: Google karte
 

3. Otok Jeannette

Otok Jeannette maleni je otok u Istočnosibirskom moru. Otok je uglavnom prekriven ledom, a u središtu ima vrh visok 350 metara. Nije jasno zašto je točno otok zamagljen, iako je bilo problema oko toga pripada li Rusiji ili SAD-u.

Foto: Google karte

4. Dio Sjeverne Koreje

Obalni dio Sjeverne Koreje koji se nalazi na Žutom moru zamagljen je, no nije poznato zašto. 

Foto: Google karte

5. Grčka vojna baza

Vojna baza u Ateni potpuno je pikselizirana. Nikada nije objašnjeno zašto, ali često je ova vrsta zamagljivanja povezana s nacionalnom sigurnošću.

Foto: Google karte

6. Baza poljskih specijalnih snaga

Dowództwo Wojsk Specjalnych je poljsko zapovjedništvo specijalnih snaga. DWS je bio odgovoran za zapovijedanje i obuku poljskih specijalnih snaga, iako se sada time bavi druga organizacija. No, na Google kartama je i dalje zamagljeno. 

Foto: Google karte

VEZANI ČLANCI: 

7. Patio de los Naranjos, Španjolska

Patio de los Naranjos, što u prijevodu znači Dvorište naranči, je područje u Almeriji, u Španjolskoj. Nije jasno zašto je to područje zamagljeno na Google kartama, ali vjerojatno zbog vladinih zgrada u blizini.

Foto: Google karte

8. Pješčani otok, "fantomski" otok

Pješčani otok je ono što je poznato kao "fantomski otok". Više od jednog stoljeća ucrtan je u blizini Nove Kaledonije (francuskog teritorija) i uključen je u mnoge karte i pomorske karte. Prvi ga je "otkrio" i ucrtao kapetan James Cook u rujnu 1774. godine. 
Otok je bio prikazan na Google kartama do studenog 2012. kada su australski znanstvenici potvrdili da otoka nema.
Sada ostaje samo pogled na uzvisinu morskog dna, koja ima isti oblik kao izvorni otok.

Foto: Google karte

9. Međunarodna zračna luka Kos 

Međunarodna zračna luka Kos nalazi se na otoku Kos u Grčkoj.  Zračna luka služi charter zrakoplovima koji dovode posjetitelje na otok, koji je i dalje najaktivniji tijekom ljetnih mjeseci. Nije poznato zašto je zamućena. 

Foto: Google karte

10. Nuklearna elektrana Cattenom, Francuska

Nuklearna elektrana Cattenom je nuklearna elektrana smještena u Grand Estu u Francuskoj na rijeci Moselle između Thionvillea i Triera. Blizu je grada Luksemburga i Metza. To je deveta po veličini nuklearna elektrana na svijetu. Međutim, Google ne želi da je jasno vidite. 

Foto: Google karte

VIDEO Urnebesni oglasi nasmijat će vas do suza: 'Odričem se svoje žene Ivanke'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije