Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEO

1.5 kg marihuane zaplijenjeno kod petorice mladića

19.10.2018.
u 12:00

Sve je počelo prošlog tjedna kada je kod  19-godišnjeg Siščanina pronađena vrećica s 520 grama marihuane i tri smotuljka s ukupno 17,3 grama marihuane

Nešto više od jednog i pol kilograma marihuane sisačka je policija zaplijenila proteklih dana kod petorice mladića.

Sve je počelo prošlog tjedna kada je kod  19-godišnjeg Siščanina pronađena vrećica s 520 grama marihuane i tri smotuljka s ukupno 17,3 grama marihuane, a nastavljeno ovog tjedna kada je kod trojice 18-godišnjaka i 22-godišnjaka pronađeno nešto malo manje od kilograma marihuane.

Prilikom pretrage stana kojim se koriste dvojica 18-godišnjaka pronađene su dvije digitalne vage za precizno mjerenje težine, 537 grama marihuane zapakirane u vrećicama i nekoliko tisuća kuna novca, za koji se sumnja da potječe od kupoprodaje droge.

Istraživanjem je utvrđeno da su oni zajedno s trećim 18-godišnjakom nabavljali veće količine marihuane te ju na području grada Siska sakrivali i pakirali u vrećice i tako pripremljenu drogu prodavali na ilegalnom tržištu krajnjim konzumentima. Istoga dana policijski službenici su kod 22-godišnjaka pronašli jednu digitalnu vagu i tri vrećice s ukupno 433 gama marihuane, koja je također bila pripremljena i namijenjena za daljnju preprodaju.

"Svi su uhićeni, pronađena droga, novac i vage od njih su oduzeti te su zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu." – rekao je načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut.

Uz ove kaznene prijave,  prekršajnim sudovima će temeljem Zakona o suzbijanju zlouporabe droga biti podneseni i optužni prijedlozi protiv jednog maloljetnika s petrinjskog područja i dvojice muškaraca u dobi od 24 i 26 godina s područja Hrvatske Kostajnice, koji su u srijedu, 17. listopada, zatečeni u posjedu ukupno 30 grama marihuane i 13 cigareta ispunjenih mješavinom duhana i marihuane, a što su kupili od Siščana koji su kasnije i uhićeni.

Ključne riječi

Komentara 4

HE
HercegBosna
15:27 19.10.2018.

Kao prvo, ovo nije kolicina za neke presice. Ovo je samo dokaz da je njima to nesto, sto samo pooazuje koliko malo toga oni uopce skupe..Vlada RH mora omoguciti ovim ljudima bolje place kao i radne uvjete. U svakom slucaju, i ova kolicina je neki pocetak. Sretno u daljnjem radu i samo prizemno, jer nije ovo kolicina za novinare zvati.

DP
d.pia
12:59 19.10.2018.

nadam se da ce zavrsiti u zatvoru da barem malo pravde bude zadovoljeno s obzirom na to da je bolesna osoba kojoj je marihuana trebala za vlastite potrebe, da ublazi bol, također tamo!

TR
trabant7
13:03 19.10.2018.

Pa ovi napravili presicu kao da su ne znam šta ulovili. Pet ljudi po 300g. i nije puno. U Nizozemskoj je to normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije