Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Dujmović
Autor
Tihomir Dujmović

Velika Srbija potpomognuta Britancima kreće u Uniju

\'Serbian President Boris Tadic speaks to reporters in Belgrade, May 26, 2011. Serbia said on Thursday it had arrested Bosnian Serb wartime general Ratko Mladic after years on the run from internation
Reuters/Pixsell
28.05.2011. u 12:00

Na pitanje zašto je baš sada uhićen, odgovor daje velikosrpski Memorandum II. Naime, nije isto ulazi li u Uniju normalna ili u Uniju ulazi Srbija s dobro iskopanim rovovima za legalizaciju velike Srbije!

U savršenu trenutku, gotovo u dan precizno, Srbija je odigrala ključnu kartu i nakon što je obavila sve što joj je bilo važno za afirmaciju velike Srbije uhitila je Mladića, a još ćemo vidjeti hoće li ga izručiti jer predstava sa zdravstvenim stanjem ide u smjeru suđenja u Beogradu.

Na pitanje zašto je baš sada uhićen, odgovor daje velikosrpski Memorandum II. Naime, nije isto ulazi li u Uniju normalna ili u Uniju ulazi Srbija s dobro iskopanim rovovima za legalizaciju velike Srbije! I zato je s potpunom sviješću najprije utvrdila svoje interese u regiji i ocrtala granice velike Srbije. Jer kad se krene u Uniju taj se posao ne može početi! Zato je tek kad je obavila poslove koji su nužni da bude gazda u regiji pa da reketari svijet hoće li u regiji biti mira i stabilnosti ili će ona biti trajno nestabilna, pa tek kad su savezom s Rusijom zauzeli izvrsnu, po uzoru na nesvrstane, gotovo titoističku ucjenjivačku ulogu prema Uniji, ali i prema Americi, tek kad je sa stajališta velikosrpskih planova obavljen lavovski dio posla i kad je došlo vrijeme da se pečatiraju osvojene relacije pečatima Unije, tek tada su dva kombija krenula po Mladića.

Naravno ne bez srpske mitologije koja kaže da je kod uhićenja imao dva pištolja uza se, ali “nije hteo pucati na dečake”.

Neke sitne poslove velike Srbije nisu dospjeli obaviti ni u Hrvatskoj do kraja ni na Kosovu gdje upravo traže bilo kakvu podjelu samo da imaju presedan o promjeni granica i to malo vremena koliko im nedostaje za puni učinak imaju zahvaliti nama. Naime, Hrvatska je davala takve ustupke svijetu, javno mu je u lice pet milijuna puta rekla da nema nikakva drugog plana i da će napraviti baš sve što se traži da uđe u Uniju, da se takva servilnost nije mogla predvidjeti pa je njen put u Uniju bio brži od engleskih planera koji su oduvijek tražili da se u Uniju ide u paketu.

Za Beograd ovo je povijesni trenutak: da sad nisu uhitili Mladića, ne bi krenuli prema Uniji, Hrvatska bi se trajno odvojila, a regija kao politički pojam ne bi postojala. To se moralo spriječiti! Kako? Samo uhićenjem Mladića! Sada će Srbija ekspresno prema Uniji, sada se tope hrvatski snovi da Balkan i regiju ostavljamo iza sebe!

Da je prije deset godina uhitila Mladića i odmah išla u Uniju, ne bi uspjela stvoriti strateški savez s Rusijom što će joj trajno davati specijalni status jer je time zabila ruski naftni klin sve do Bosanskog Broda.

Da je Mladića uhitila prije deset godina, Srbiji bi bile ruke vezane u jačanju Republike Srpske, ovako oni su već sad dohvatili Šarinićevu malu-veliku Srbiju jer Dodik praktički ima državu. Napokon, da je prije deset godina uhitila Mladića i krenula u Uniju, Srbija ne bi dospjela izjednačiti agresora i žrtvu što je uz debelu ispomoć naših domaćih izdajnika posao koji je posve solidno priveden kraju.

Osim toga, da je prije deset godina uhićen Mladić i Srbija završila u Uniji, prava hrvatskih Srba rješavala bi se europski: reciprocitetom. Obnova kuća Srbima u Hrvatskoj, ali i obnova kuća Hrvatima u BiH, povrat imovine Srbima u Hrvatskoj, povrat imovine vojvođanskim Hrvatima!

Srbija je posve smišljeno, točno na crti zaključaka novog Memoranduma vrlo korisno provela posljednjih deset godina u konsolidiranju velike Srbije, u mirnu povratu kako Dobrica Ćosić kaže “svega što smo u ratu izgubili”.

Kad je taj posao okončan, sad se trči javnom bilježnik u Bruxelles da ovjeri papire zacrtane velike Srbije. Hrvatska je odabrala drugi put, dok su Srbi legalizirali četnike, Mesić je sve napravio da razgori stare vatre pa je zemlja podijeljena kao nikad. S druge strane nama je glavni hit bio bijeg iz regije, ali sada ćemo lasom biti privedeni natrag. Hrvatska u Uniju ulazi posve iscrpljena i kompromisima ponižena.

Za razliku od Srbije, Hrvatska u Uniju ulazi bez ikakva utjecaja u BiH! Srbija pak u Uniju ulazi s pola BiH u džepu!

Najveći dio hrvatskih Srba vratila je u Hrvatsku, ostatak autobusima dovozi na izbore, istočnu Slavoniju zacrtala je kao svoj konačan cilj, a Srbima je osigurala takav položaj da jedva da će biti vlasti u Hrvatskoj a da Pupovac ne klimne glavom!

Hrvatska u Srbiji nije uspjela vojvođanskim Hrvatima vratiti ni imovinu otetu nakon što su istjerani! Hrvatska ide u Uniju bez realna utjecaja u regiji, iscrpljena ustupcima, ponižena Haagom, bez podrške koju u svijetu i nakon svih zločina ima Srbija! No horor tek slijedi! Sada kada Srbija postaje lider regije, sada će tzv. regionalna suradnja tek uzeti maha. Partnera u Hrvatskoj ne nedostaje, a Unija po običaju neće žaliti eura za stare jugoslavenske mitove.

Ključne riječi

Komentara 159

OB
-obrisani-
18:38 28.05.2011.

strpimir - niko ne pita raju, sve određuju anaCIONalne komisije, EU ili REKOM, koje rade po vlastitim direktivama, i iznad su pojedinih vlada - tako se zaobilazi demokracija

AR
arjavas
18:03 28.05.2011.

Hoće reći da je on taj koji dijeli certifikate za pravo hrvatstvo, da pukneš od smijeha. A na slijedećim izborima neće njegova politika dobiti ni 0,25% glasova Hrvata.

PI
pistaljka
21:23 28.05.2011.

Od

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?