Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANOST

Večernjakovi čitatelji prije tri godine uljepšali Božić Šimunićima

23.12.2008.
u 16:59

LUDINICA - Obitelj Šimunić iz Ludinice, u Moslavini, zahvaljujući večernjakovcima danas živi u svojoj kući. Prije tri godine, koncem studenoga 2005., požar je progutao njihovu drvenu kuću i obitelj je ostala bez krova nad glavom i ostalih stvari jer su u požaru izgorjeli i namještaj i odjeća.

Uljepšajmo Božić
Večernjak je tada pokrenuo akciju pod nazivom “Uljepšajmo Božić obitelji Šimunić”, pozvavši svoje čitatelje da pomognu obitelji s troje djece, od kojih je dvoje nije imalo ni četiri godine. Odziv je bio nevjerojatan. Javljali su nam se čitatelji iz svih krajeva Hrvatske i iz inozemstva nudeći pomoć, od odjeće i obuće, namještaja do igračaka za djecu. Obitelj je bila privremeno smještena u drvenu kuću koja je vlasnicima služila kao vikendica i oni su je prepustili Šimunićima dok ne dobiju svoj krov nad glavom.

- Bilo nam je strašno kada smo, u trenutku, ostali bez ičega, ali kada je krenula akcija, dobivali smo pomoć od mnogih. Hvala svima koji su nam na bilo koji način pomogli, a posebice Večernjaku i njegovim čitateljima, koji su se odazvali na akciju pomoći. Dakako, pomogli su i općine Velika Ludina i Popovača te Neuropsihijatrijska bolnica, u kojoj je zaposlen moj suprug, Ivan, i njegovi kolege s posla, te brojni drugi, znani i neznani - kaže Zvjezdana Šimunić.

Još nije gotova
- Dugo bi trebalo nabrajati dobre ljude koji su nam pomogli. Ciglana iz Vukovara darovala je crijep, petrinjska ciglana IGM ciglu, zagrebačka tvrtka Termocommerce pobrinula se za grijanje i kupaonicu, a pomogli su i drugi - govore Ivan i Zvjezdana Šimunić.

Danas Ivan, Zvjezdana i njihovi sinovi, Ivan i Antonio, te kći, Anamarija, imaju zidanu kuću, u kojoj su uredili najnužnije za život.

Potrebno im je još mnogo toga, među ostalim, fasada, da im u kući bude toplije.

Ivan Šimunić uređuje prostoriju po prostoriju, nadajući se kako će jednoga dan potpuno urediti kuću, u kojoj će uživati njegova obitelj.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?