Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi u Dubrovniku

Hrvatska pobjedom nad Crnom Gorom popravila dojam

Hrvatska - Crna Gora
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/7
05.01.2016.
u 22:07

Hrvatska, Crna Gora i Njemačka su okončale turnir sa po šest bodova, pa je odlučivala razlika pogodaka.

U posljednjoj utakmici pripremnog turnira uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Beogradu, hrvatska vaterpolska reprezentacija je u Dubrovniku pobijedila Crnu Goru rezultatom 7-5 (3-0, 0-1, 3-2, 1-2), ali je ostala bez prvog mjesta.

Hrvatska, Crna Gora i Njemačka su okončale turnir sa po šest bodova, pa je odlučivala razlika pogodaka. U takvom raspletu Crna Gora je osvojila prvo mjesto, Hrvatska je druga, dok je Njemačka treća. Posljednji je Brazil Ratka Rudića bez boda.

Hrvatsku su do pobjede protiv Crne Gore predvodili Lončar, Joković i Sukno sa po dva gola, dok je Bijač sakupio 11 obrana. U suparničkim redovima najefikasniji je bio Radović s dva gola.

Hrvatska će na EP u Beogradu u prvom krugu natjecanja igrati u skupini A s domaćinom Srbijom, Francuskom i Maltom. Prvu utakmicu hrvatski vaterpolisti imat će 10. siječnja kada ih u Kombank Areni čeka dvoboj protiv Srbije.

REZULTATI:

1. kolo - ponedjeljak, 4. siječnja, 

Crna Gora - Njemačka 11-8
HRVATSKA – Brazil       12-8

2. kolo - utorak, 5. siječnja

Crna Gora – Brazil         10-5
HRVATSKA – Njemačka 9-10

3. kolo - utorak, 5. siječnja

Brazil – Njemačka         9-13
HRVATSKA – Crna Gora 7-5

POREDAK: 1. Crna Gora 6 bodova (26-20), 2. HRVATSKA 6 bodova (28-23), 3. Njemačka 6 bodova (31-29), 4. Brazil bez boda (22-35)

>>Zabrinjavajući poraz: Nijemci iznenadili Hrvate u Gružu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije