Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Varaju nas i kao građane i kao navijače

Ovako Dinamo i dalje tone u bezdan balkanske ispodprosječnosti, dok pod krinkom vrhunskog europskog sporta dobiva golem novac od Zagreba, njegovih institucija i tvrtki.
26. siječnja 2010. u 19:00 12 komentara 20 prikaza
Zdravko Mamić
Foto: Arhiva VL

S obzirom na to da je Zdravko Mamić prodajom Dejana Lovrena jasno poručio kako Dinamu nije cilj vrhunski sportski rezultat, nego punjenje klupske blagajne i džepova Mamićeva sina, Grad Zagreb hitno mora razmotriti svoju politiku prema najmoćnijem domaćem nogometnom klubu. Naime, u Hrvatskoj se trenutačno vodi besmislena rasprava o tome hoće li Mamić kupiti Domagoja Vidu ne bi li možda nadomjestio Lovrena. Ako se sam Mamić hvali da je na Dinamovu računu trenutačno oko 140 milijuna kuna, onda bi valjda zbog sportskog rezultata u Dinamu trebali igrati i Lovren i Vida, a ne neki poluumirovljenici.

Ovako Dinamo i dalje tone u bezdan balkanske ispodprosječnosti, dok pod krinkom vrhunskog europskog sporta dobiva golem novac od Zagreba, njegovih institucija i tvrtki. Navodno 44 milijuna na godinu! Grad grca u krizi, upitna je većina njegovih investicija, a zagrebački gradonačelnik Mamiću šalje masne avanse. Zašto? Da bi se povećavala razlika u prosječnoj visini primanja Mamićeva nogometaša i zagrebačkog radnika koji će s Dinamova stadiona nakon “europskih” predstava odlaziti ogorčen? Bravo, gradonačelniče!

Dinamo d.d. već je jednom izigrao porezne obveznike za oko 120 milijuna kuna. Dinamo kao udruga građana od prodaje igrača u devet godina zaradio je više od 600 milijuna kuna pa se može reći da sada vara i svoje navijače. Zašto to poticati?

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
  • Deleted user:

    vucko, onda bi Dinamo trebao gradu plaćati naknadu za izvođenje svojih igrokaza (nije to nogomet), ne? Jel\' jeftina reklama za grad kad dinamovi huligani porazbijaju tramvaje i premlate svkog tko im dođe pod ruku (kako doma, tako i vani)? Kakva ... prikaži još! tradicija? Kakvo IME u Europi??? Novi stadion može, ali molim, ne iz mog džepa (i džepa ostalih građana Zagreba)! Predlažem da Vucko, Mamić, Bandić i slični pacijenti to riješe svojim uplatama!

  • Televizor:

    kad će više taj seronja u zatvor?

  • nikola1975:

    Čudo od novinara. Vrhunski gospodarstvenik koji svima sjeli lekcije. Daj već jednom zatvori ta usta iz kojih samo izlazi smrad. Nisam još pročitao bilo što korisno što je napisala ova \"veličina\"