Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDALE U AKCIJI Na udaru huligana i karlovačka Prirodoslovna škola

Vandali u divljem pohodu uništili školski plastenik

07.04.2009.
u 16:48

KARLOVAC – I edukativni plastenik Prirodoslovne škole Karlovac, nužan za nastavu poljoprivrednih tehničara, našao se na udaru vandala.

Strah od uništavanja
Nakon što su se u proteklom razdoblju okomili na dječja igrališta, sada su se odlučili ‘osvetiti’ i školskoj opremi. Šteta se procjenjuje na četiri tisuće kuna. Međutim, najgore od svega je što u školi, i ne samo toj, neprestano strahuju od novog uništavanja.

– Ovo je strašno što se događa. Grozno. Planirali smo zasaditi određene kulture, ali nismo upravo zbog straha od ovakvog vandalizma. Ovaj plastenik veličine 125 kvadrata nabavljen je prije dvije godine od Ministarstva poljoprivrede.

Uložili smo dodatna sredstva za sustav za navodnjavanje i slično, tako da je njegova vrijednost oko 25.000 kuna – ističe ravnatelj Prirodoslovne škole Karlovac Damir Jakšić. Zajedno s ostalim nastavnicima i učenicima ogorčen je najnovijim događajem. Tim više što im je lani uništen sustav za navodnjavanje, pa su uložili dodatna sredstva za novi. Sada će ipak morati razmišljati o suvremenijim metodama zaštite.

– Plastenik moramo ograditi ili uvesti nadzor. Ovako više ne ide. Ovo je zaista vrijedan prostor da bi se tako stalno uništavao – napominje ravnatelj Damir Jakšić.

Na meti i arboretum
Treba napomenuti da su na meti vandala često puta bili i školski arboretumi. U njihovim pohodima nisu ih spriječili ni jasni natpisi da se ne uništavaju i trgaju biljke. Sada su se okomili i na ovaj plastenik. Čini se da pojedince ipak najviše veseli kad unište nečiji trud i zalaganje.

Želite prijaviti greške?