Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU DOPRINOS

Uspjeh Upravnog odjela za razvoj i europske integracije

13.11.2008.
u 17:06

KARLOVAC – Deset projektnih prijedloga iz ROP baze, vrijednih više od 12,6 milijuna kuna, doživjeli su svoju pripremu za različite programe EU otvorene za Hrvatsku, koje je podržao i Regionalni partnerski odbor Karlovačke županije.

Kako je istaknula pročelnica Upravnog odjela za razvoj i europske integracije Eva Maria Sobotik Pavan, razvojna stratergija Karlovačke županije usvojena je još 2005. godine. U sklopu programa CARDS pripremljeni su projekti Mehatronika - razvoj centra izvrsnosti u Karlovcu, Regionalni vodovod Kalrovačke i Ličko-senjske županije te Master plan turizma Ličko-senjske i Karlovačke županije.

Prva dva pri kraju su provedbe, dok je ovaj treći realiziran. Potom je kao prioritetni projekt preporučen projekt grada Karlovca Preporod karlovačke gradske jezgre. Dovršenim aktivnostima i završenom strategijom razvoja Zvijezde završena je pripremna faza toga projekta. No to nije sve. Taj odjel u proteklom razdoblju napravio je puno više.

– Uz spomenutih deset, Upravni odjel za razvoj i europske integracije Karlovačke županije sudjelovao je i u pripremi 44 programa Svjetske banke i UN-a vrijednih više od 51,8 milijuna kuna. Tu je i 87 projekata u sklopu različitih programa EU, WB, EIB, UNDP i ostalih donatora, u ukupnoj vrijednosti oko trinaest milijuna eura – naglasila je pročelnica Eva Maria Sobotik Pavan.

Želite prijaviti greške?