Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REVIZIJA GUBITAKA Nastavljena interna kontrola poslovanja na Švarči

Unutar bolnice napravljen manjak od 200.000 kuna?

14.05.2009.
u 17:56

Je li u Općoj bolnici Karlovac napravljen manjak od čak 200.000 kuna i hoće li na kraju sav teret odgovornosti spasti na leđa medicinskih sestara, pitanja su koja ovih dana muče karlovačku javnost.

Usporedo s internom kontrolom u karlovačkoj bolnici krenule su i priče o financijskim malverzacijama u toj ustanovi. Posebno nakon što je jedna osoba zaradila i otkaz.

Dvadeset radilišta
– To nema veze. Tek kada završi inspekcijski nadzor imat ćemo jasnu sliku i situaciju. Ukoliko je netko odgovoran, to će se i pokazati, ali sigurno neće nitko sve svaliti sestrama na leđa. Nadam se da će se pokazati da su svi papiri uredni. A, da bismo u to bili sigurni, morali smo obaviti kontrolu – istaknuo je ravnatelj Opće bolnice Karlovac dr. Nedjeljko Strikić. Dodaje da interna kontrola još traje, jer je u pitanju dvadeset radilišta na kojima se naplaćuje participacija.

Prezaposlene sestre
Na tim su poslovima zaposlene uglavnom medicinske sestre, pa je sve više prigovora da su time dodatno opterećene obvezama za koje se nisu školovale. Postoji bojazan i da će interna kontrola biti izgovor za otpuštanja.

– Upoznata sam s provođenjem interne kontrole, ali o detaljima ne znam ništa niti mi se itko obratio s nekim problemom. Sestre na šalterima obavljaju i medicinski dio posla. Uskaču kolegicama u ambulantama, možemo organizirati zamjene, itd.

Da su na tim poslovima nemedicinski djelatnici bilo bi nam puno teže – kazala je sindikalna povjerenica za medicinske sestre u Općoj bolnici Karlovac Gordana Bakran.

Želite prijaviti greške?