Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Unuk se žali da je od Tita naslijedio samo - gaće

Unuk izjavljuje da mu je na Brijunima uvijek ljeti bilo “jako dosadno”, a na dedeka je ljut jer mu je za 18. rođendan kupio “samo” automobil NSU prinz
03. prosinca 2011. u 12:00 32 komentara 18 prikaza
\'josip broz tito na brodu galeb\'
Foto: Arhivska fotografija

Josip Joška Broz, unuk mnogo poznatijeg Josipa Broza, nastavlja svoju borbu za Titovo nasljedstvo od kojeg je do sada dobio samo “štofove, košulje i gaće”. Unuk koji izjavljuje da mu je na Brijunima uvijek ljeti bilo “jako dosadno”, a na dedeka je ljut jer mu je za 18. rođendan kupio “samo” automobil NSU prinz, sada na beogradskom sudu u ostavinskoj raspravi traži Staljinovu sablju, zemljište u Egiptu, vinograd kod Kumrovca, Goyine slike, skupe satove i ostalo Titovo blago. Kakav optimist.

Slijed nevolja

Marcelina iz podruma spašavali vatrogasci

Mario Čerhak, vlasnik restorana Marcellino, jada se zbog pada prometa. A nije mu pao samo promet. Ovih dana su on i supruga dizalom propali u podrum pa su ih spašavali vatrogasci. Nije snimljeno.

U strahu od ćirilice

Žalopojke ovlaštenog sudskog tumača za srpski jezik

Dragomir Mišljenac (79), ovlašteni sudski tumač za njemački i engleski jezik, na poziv Županijskog suda u Zadru postao je i sudski tumač za srpski jezik. Da bi dobio potvrdu o znanju srpskog jezika priložio je potvrdu da je na fakultetu prije 50 godina slušao „hrvatski ili srpski jezik“, kako se taj predmet tada i zvao. Mišljenac sada pomaže zadarskim sucima tako što im, kako sam kaže, prevodi pritisak u tlak, pankreas u gušteraču, razvod braka u rastavu braka, rezervu u pričuvu i komisiju u povjerenstvo. “To je samo naizgled jednostavan posao”, žali se Mišljenac u Slobodnoj Dalmaciji, dodajući da se često mora poslužiti Brodnjakovim Razlikovnim rječnikom, a da bi dobio dozvolu za prevođenje “nije se ustručavao rukom pisati ćirilicu”. To se zove hrabrost.

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijuna eura
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • reporter:

    Još je dobro prošel. Mi ostali smo naslijedili dugove, a mnogi drugi su zaradili pod njegovim vodstvom ubijene članove obitelji.

  • mmiro1000@gmail.com:

    Tebi kao unuku i svim tvoji a pogotovu tvom djedu Zlocincu treba dati K.....c u zvalje da se utusite

  • pri:

    lavice slijepice zar ne vidiš da dečko mlađi broz joška traži i imanje iz egipta kako se avet samo širila