Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kopija ili original?

Lažnjak se prepoznaje i po boji, simetriji slova, težini, šavovima...

'Women-LouisVuitton_nnn_ziv_'
Foto: ''
1/3
17.01.2013.
u 17:00

Uhvate li vas, primjerice, s lažnom Louis Vuitton torbom inspektori u Francuskoj, platit ćete kaznu u vrijednosti originala te torbice.

Znate li da je kupovanje i nošenje lažne robe prekršajno djelo? Uhvate li vas, primjerice, s lažnom Louis Vuitton torbom inspektori u Francuskoj, platit ćete kaznu u vrijednosti originala te torbice. Osim toga, kuće poput Vuittona zaštitile su ime 2008. pa se na carinama diljem svijeta godišnje zaplijeni i spali na tone lažne robe koja dolazi uglavnom iz Kine. Da ne biste nasjeli i kupili lažnjak pomoći će vam nekoliko insajderskih pravila. Katarina Meglić Pričar s Ormara.hr, specijalizirana za kupnju originalne robe napominje:

– Osim cijene, da prepoznate original primjerice kod najkopiranijeg brenda Louisa Vuittona, obratite pozornost na slova, jedno je uvijek više od drugog, slova se nikad ne režu na rubovima, bilo da je riječ o torbi ili marami. Bitan je i raspored monograma, uvijek idu istom šablonom – ističe modna insajderica te dodaje kako je naše tržište trenutačno preplavljeno Christian Louboutin cipelama, a većina žena u nas misli da je riječ o originalu ako imaju crveni potplat.

– To nije točno, Louboutin koristi specifičnu crvenu koju je teško krivotvoriti. Ali ima i jako dobrih kopija. Mi smo, primjerice, dva para slali u tvornicu na vještačenje jer nismo mogli detektirati jesu li prave. Bila je riječ o lažnjacima – kazala je K. Meglić Ptičar.

Većina europskih zemalja zakonski je regulirala zaštitu brandova, a neke, npr. Italija i Francuska već na graničnim prijelazima obavještavaju putnike o mogućnosti kupnje krivotvorene robe poput Lacoste, Ray bana, Chanela, Nikea, Louis Vuittona... Riječ je isključivo o brandovima koji su i zakonski regulirali zaštitu imena i logotipa te mogućnost zapljene robe koja je krivotvorena ili proizvedena tako da podsjeća na originalne. U hrvatskoj se organiziraju, u suradnji Carine i MUP-a, uništavanja zaplijenjenih lažnjaka.

Speedy, najkopiraniji model

1. Simetrija Najkopiraniji monogram na svijetu na originalu je savršeno simetričan i nikad se ne lomi preko ruba, nije urezan

2. Žuti konac  Ručke su od žute kože, šivanih su rubova, i to žutom kožom, a unutarnji rubovi ručki su crveni. Koža je mekana i s vremenom će dobiti finu smećkastu nijansu

3. Logo na gumbima  Svi su metalni dijelovi od mesinga, dovoljno teški na dodir, a svaki komadić ima utisnut logo Louis Vuitton

4. Otisnut potpis  Na unutarnjoj strani, na kožnoj etiketi koja je ušivena otisnut je ovalni logo \"Louis Vuitton Pariz Made in France\"

5. Potvrda  Prodavač je dužan izdati ovjerenu potvrdu sa zaglavljem LV.

Logo, gumbi i cijena

1. Krokodil  Otvorena tamnozelena boja i čisti rubovi. Rep mu je okrenut prema gore i nikad nije posve zaobljen, ušiven, ne otisnut, ni lijepljen

2.Gumbi  Klasične Lacoste majce imaju sedefaste gumbe čiji je rub blago podignut.

3. Markica Unutrašnja markica mora imati otisnuti naziv Devenlay, ime tvrtke koja posjeduje brand

4. Broj Na drugoj etiketi treba biti otisnut natpis Lacoste, a veličina je označena crvenim broj. Tu je i broj koji pokazuje zemlju podrijetla i serijski broj

5.Cijena  Oprezno s \"povoljnim\" cijenama polo majica Lacoste. Prave stoje otprilike 70 eura i nikad nisu snižene više od dvadeset posto.

Najomiljenije cipele - Crveni potplat ne znači Louboutin

1. Boja potplata  Crveni potplat, zaštitni znak Christiana Louboutina, ne znači da je riječ o originalu. Boja se posebno miješa i teško ju je krivotvoriti. Lažnjaci su obično precrveni

2. Potpetica  Najlakše je prepoznati lažnjak kada cipelu primite u ruke. Pravim louboutinkama peta je teža nego lažnima

3. Logo Otisak na potplatu obično je lošije kvalitete kao da se razmrljao pri utiskivanju

4. Vrećice za čuvanje  Kod originalnih cipele Louboutin riječ je o svilenim vrećicama, kod lažnjaka najčešće su platnene

5. Materijal Originalne cipele rade se od najfinije i najmekše kože, lažnjaci su često od umjetne kože.

Komentara 2

IG
igorl
09:05 18.01.2013.

Aj mojte ne srat. Svi znaju da se kvalitetni laznjaci proizvode gdje i originali. Jerbo lohn narucioc mora isporucit 10% vise materjala nego je potrebno za seriju zbog mogucih gresaka. Curke u indiji / maleziji i sl. gdje se ondada to siva paze na nemaju gresaka i na 10 originalnih torbica izidje jedna za "ispod pulta" u petinu cijene. Salji je na vjestacenje kom god oces, identicna je originalu... I.

TO
tonkica
20:00 18.01.2013.

Da ali ta jedna "kopija" i nije kopija ako je napravljena od istoga materijala, u istoj tvornici. To je samo laz koja se prodaje nabrijanim curama koje smatraju da su IN jer imaju ono sto na kraju i ima vecina (ugg, LV torba, armani). I jedna "orginal kopija" nikako ne moze zadovoljiti potrebe trzista sa nizom plateznom moci i sigurno ne kosta 10 dolara. Ono sto je zabrinjavajuce jest da se i kod nas moze kupiti kopija pod orginal i to u ovlastenim ducanima (slucaj sa muzevim poklonom, Guess torbom)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije