Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK VARAŽDIN

U Zemunu s Krležinim 'Vučjakom'

26.05.2009.
u 18:05

Sutra navečer će varaždinski HNK gostovati u zemunskom Teatru Madlenianum s Krležinim “Vučjakom” u režiji Ivice Kunčevića.

Kako je protekla konferencija za novinare u Beogradu? Zanimanje je ozbiljno, ponajprije zbog Krleže. Taj komad može istinski komunicirati s tamošnjom publikom jer je riječ o intelektualcu čiji se snovi u sukobu s realitetom pretvaraju u iluzije.

Krležina ideja o odlasku daleko izvan prljavoga grada pod čistu trešnju pretvara se u susret s kriminalom. U tekstu je i treći san o velikom svijetu, nije ispisan, ali postoje u komadu indicije da ni on neće dobro završiti. Mislim da se i tamošnja publika u svemu tome može prepoznati.

Karte su već rasprodane! Kao ravnatelj Dramskog programa DLJI što nudite ove godine? Režirat ću, u koprodukciji sa zagrebačkim HNK, “Hamleta” na Lovrjencu. Glumit će ga Luka Dragić, a Ofelija će biti Mirna Medaković. Joško Juvančić režirat će Vojnovića “Na taraci” s doajenima: Tonkom Lonzom, Perom Kvrgićem, Mišom Martinovićem, Milkom Podrug-Kokotović...

Očekujemo na gostovanju Brookovu teatralizaciju Shakespeareovih soneta, s Avignonom pripremamo koprodukcijsku predstavu “Orgije tolerancije” Jana Fabra. Od devetoro glumaca, troje je naših.

Želite prijaviti greške?