Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURIZAM U Gvozdu počeli radovi na drvenoj zgradi

U nekadašnjem vrtiću bit će ured buduće Turističke zajednice i muzej

09.02.2009.
u 16:19

GVOZD – U općini Gvozd odlučili su se posvetiti i turizmu, pa su na zapuštenoj živopisnoj drvenoj zgradi nekadašnjeg dječjeg vrtića započeli radovi kako bi se to zdanje u samom središtu grada obnovilo.

– Ove godine u Gvozdu će biti osnovana Turistička zajednica, za što su sazreli svi uvjeti. Nedaleko od Gvozda poznata je arheološka lokacija Kiringrad, Petrova gora sa svojim znamenitostima i prirodnim ljepotama nam je nadohvat ruke, blizu smo Topuskog, najvećeg turističko-lječilišnog centra u županiji, a u Blatuši već djeluje etno-ekološko selo u kojemu već žive gostoljubivi i vrijedni ljubitelji prirode.

Sva ta odredišta i te kako mogu biti zanimljiva za posjetitelje Gvozda, a uglavnom su, osim Lječilišta i Petrove gore, javnosti potpuno nepoznata – kaže općinski načelnik Branko Jovičić. Uređenje drvene zgrade nekadašnjeg vrtića odlično se uklapa u takve planove.

– Budući da ćemo uskoro osnovati Turističku zajednicu, odlučili smo investirati u prostor nekadašnjeg dječjeg vrtića. Obnova vrlo lijepe drvene zgrade bit će završena do kraja ožujka, a uz ured Turističke zajednice tu će biti smješten i svojevrsni muzej. U obnovu je uloženo 400.000 kuna, od čega polovina dolazi iz blagajne Fonda za regionalni razvoj, a drugi dio su sredstva Županije – kaže načelnik općine Gvozd Branko Jovičić. (vj)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?