Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U budućnosti će vrući sektori biti aplikacije za mobitele i online prodaju

Jonathan Cooper i Beata Kacprzyk
Foto: Goran Stanzl
28.10.2008.
u 18:09

Ambiciozni poduzetnici na području novih tehnologija, medija i telekomunikacija iz srednje i istočne Europe imali su danas priliku na cjelodnevnoj konferenciji TMT.Ventures’08 Zagreb upoznati menadžere i predstavnike velikih investicijskih fondova.

Sudionici su u svojim izlaganjima podijelili iskustva i savjete kako iz dobre ideje napraviti viziju poslovanja, naći ulagače, izgraditi uspješne kompanije te kako se snaći u vremenima gospodarske krize.

Zemlje srednje i jugoistočne Europe ocijenjene su kao plodno tlo za poduzetništvo i ulaganja u napredne tehnologije.

– Ako regija prije nekoliko godina nije bila spremna za ulaganja u informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, sada je pravi trenutak – rekao je Mario Orasche iz Eagle Venturesa.

Jonathan Cooper iz Poteza Venturesa smatra da će među vrućim sektorima u sljedećih pet godina biti aplikacije i usluge za mobitele te online prodaja.

O tome kako Varšavska burza potiče inovativnost i razvoj tvrtki, govorila je Beata Kacprzyk.

Poljska tvrtka New Europe Events organizirala je ove godine konferencije TMT.ventures u Kijevu, Pragu, Varšavi i Bukureštu, a zagrebački je susret ostvaren u suradnji s Initiumom, domaćom udrugom za promicanje softverskog i internetskog poduzetništva.

Želite prijaviti greške?