Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
članica žirija 'tri, dva, jedan-kuhaj'

Volim grintavi punkerski humor Bourdaina i pogani jezik Ramsaya

14.04.2015., Zagreb - Zeljka Klemencic, clanica zirija showa Tri, dva, jedan -  kuhaj!.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
02.02.2016.
u 11:33

U trećoj sezoni RTL-ova showa Željka će nagrađivati dobre ideje, zalaganje i svestranost te timski rad jer se kuha u parovima

Natjecatelji RTL-ova showa “Tri, dva, jedan – kuhaj” samo se jednog člana žirija ne pribojavaju i ne strepe kad im prilazi radnoj površini. Riječ je o Željki Klemenčić, koja im uvijek udijeli dobronamjerni savjet i opomene ako rade pogrešno, a hoće li takva biti i u trećoj sezoni koja je počela sinoć i kojih kriterija će se držati, ispričala nam je Željka.

Vrtlar početnik

– Kriteriji su vrlo slični kao i dosad: cijenit će se dobre ideje, spretno provođenje ideja u djelo, zalaganje i svestranost, samo sada sve to puta dva jer se kuha u parovima. I bit će mi važno vidjeti da se oboje trude i rade timski, a ne da jedan radi za oboje, a drugi samo pozira – objašnjava Željka. U kuhinji voli društvo, ali dok čarobira iznad štednjaka, ipak voli biti sama.

– Društvo mi je važnije dok jedem nego dok kuham. Sasvim se dobro osjećam dok kuham sama, ali zbilja ne volim jesti solo. Hranjenje je za mene sreća tek kad je socijalni čin, a ne puko tankanje goriva – veli.

Nije sklona nepotrebnom ukrašavanju hrane koja na fotografijama izgleda dotjerano kao mladenka, okus joj je važniji od izgleda. – Istina, ne volim kada se više pozornosti polaže na izgled nego na okus. Takva hrana obično me baš razočara. Kada je hrana dobro pripremljena, ona je sama po sebi prelijepa pa dodatni ukrasi ne trebaju. Osobito kod svakodnevne, domaće kuhinje. Restoranska prezentacija je već nešto drugo – priča članica žirija i urednica časopisa posvećenog hrani Mrvica. Kada je pokrenula svoj časopis, povukla se na periferiju grada, gdje ima više neba i zelenila i gdje uživa u plodovima svog vrta i uči sve trikove vrtlarenja.

– To je proces učenja za cijeli život i ja sam tu zbilja početnik u vrtlarenju. Nisam s tim u vezi jako ambiciozna, to mi je samo hobi i relaksacija. Upravo tražim novu parcelu, bliže mjestu na kojem živim – kaže. Briga o vrtu, žiriranje u showu i uređivanje časopisa ne ostavljaju joj dovoljno vremena da prati kulinarske showove na TV-u, ali izdvaja dva joj draga kuhara.

Gastrotura Hrvatskom

– Nemam najdražu emisiju o hrani, i ne pratim ih osobito često. Kampanjac sam. Volim pogani jezik Gordona Ramsaya i punkerski grintavi humor Tonyja Bourdaina. Zanimljivije mi je kada se sve ne vrti samo oko recepata – kaže i dodaje kako se u jednom definitivno slaže s Bourdainom.

– Život bi mi bez masnoća životinjskog podrijetla bio dosta tužan – kaže Željka. A da joj u goste dođe Bourdain ili neki prijatelj iz inozemstva, za gastroturističku turu bi mu priredila sljedeće:

– Za mene bi savršena kombinacija bila mješavina prirodne ljepote, zanimljivih ljudi i lokalnih namirnica. Recimo, kupanje u Maloj Travni na Visu, pa onda juha od priljepaka kod Senka. Bicikliranje po Kopačkom ritu pa degustacija bijele slanine od mangulica koje tamo slobodno žive. Treće bismo jelo vrlo vjerojatno kuhali kod kuće – kaže.

Za kraj pitamo je kako se ona i Tomislav Špiček slažu s novim članom žirija Ivanom Pažaninom.

– Sve teče sumnjivo glatko. Jedini savjet koji smo mu dosad dali jest da jede više čvaraka.

>>Upoznajte natjecatelje treće sezone popularnog showa

Komentara 1

Avatar JGKIFLA
JGKIFLA
14:31 02.02.2016.

Gospodice Zeljka ja vam puno psujem i imam pogani jezik a i humoristican sam pa mi se slobodno javite da vam gugucem psovke u uho. Nije bed :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije