Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tri, dva, jedan - kuhaj!

Tom Gretić educira: Znate li kako je tava evoluirala u pećnicu?

tri dva jedan kuhaj
Foto: PR FOTO
1/2
17.03.2015.
u 00:03

Članovi žirija showa 'Tri, dva, jedan-kuhaj!' nisu samo vrsni kuhari i gastro eksperti, nego i odlični poznavatelji svega vezanog uz spravljanje hrane, pa tako i poznavanje evolucije tave do pećnice. No nije educirao kandidate nego svog kolegu iz žirija, poznatog tradicionalista koji je, prema Gretićevom mišljenju, zapeo u vremenu

- Dragi Špiček, od pamtivijeka su se stvari radile na goloj vatri. Onda smo smislili lonce pa smo izmislili tavice. I onda smo kuhali na tavicama. I onda je vrijeme prolazilo pa se netko sjetio da ako u neku kutiju stavimo vatru onda se to zove pećnica. To je progresija. Ja tebe shvaćam, ali vrijeme je, zadnji je vlak da sjedneš na njega i da polako prihvatiš, znaš…pregazit ćete stari moj. Tek toliko - poručio je Špičeku Gretić koji je otkrio i tajnu svog strogog načina ocjenjivanja kandidata koje njegove riječi ponekad toliko zabole da zaplaču, baš poput Duške.

- On me jako ljuti, a znam da me voli - kroz suze je prekla Duška. - Ja protiv nikoga nemam ništa privatno. Od svoje 27. godine sam šef kuhinje. To je jedini način na koji od nekog mogu izvući nešto - opravdao se Gretić. Možda je upravo zbog njegovih visokih standarda Duška večeras zablistala. - Došlo je vaših pet minuta s ovim jelom - kazao joj je Špiček od kojeg je za svoje jelo dobila čistu desetku, ocjenu s kojom je njezin specijalitet ocijenio i Gretić.

Kandidati su večeras kuhali 'slobodnim stilom', a jedino zadano je bila namirnica – heljda. Morali su iskazati kreativnost što ih je u neku ruku dovelo na sklizak teren jer je jelo i dalje moralo biti tehnički dobro izvedeno i žiriju prihvatljivo. A što se sve može napraviti s heljdom? Palačinke, pašteta, juha, čokoladna jaja,  rižot s morskim plodovima…neki su briljirali, a neki su se, poput Anje praktički prvi put susreli s ovom namirnicom. S njom na 'ti' nije bio ni Tomislav, ali se zato Diana informirala i naučila da heljda nije prava žitarica jer nema glutena i da u nekim zemljama spada u vrstu voća ili u zeljasto povrće.

Prvi dan novog tjedna u kojem kandidati mogu spravljati što god žele je dokazao žiriju da su u ova četiri tjedna natjecatelji za titulu najboljeg amaterskog kuhara napredovali. Naučili su drugačije pristupati namirnici, oslobodili su kreativnost i ohrabrili se. Tko će sutra pustiti mašti na volju i izići iz okvira koji ga sputavaju, doznajte u 20 sati na RTL Televiziji!

>>Kandidatima se tresle ruke na spomen ličkih kanapea

Komentara 1

BI
binko
16:44 17.03.2015.

Jednostavno , emisija negledljiva....gospodin Gretić umišljeni kuhar "koji je od 27 god staža 25 god šef kuhinja", zamislite taj ego, kad to izjavi u emisiji....užas ko da je kirurg..gđa iz žirija ima nastup ko da radi u zatvoru...emocije nula....a Špičekk to ostavljam bez komentara......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije