Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuća sudaca

Izabrani posljednji finalisti X Factora: Tonči na meti kritika zbog svoje odluke

x factor
Foto: RTL televizija
1/12
11.05.2015.
u 08:12

U sinoćnjem X Factoru svoje kandidate izabrali su Tonči Huljić i Aleksandra Kovač. Razočaranja zbog izbora kandidata, ni ovog puta nije nedostajalo.

Završena je i posljednja faza X Factora prije live emisija – kuća sudaca, u kojoj su svoje finaliste odabrali Tonči Huljić i Aleksandra Kovač. Tonči je bio zadužen za izbor tri najbolje grupe dok je Aleksandra birala troje najtalentiranijih mladića.U izboru finalista Tončiju je pomagao Petar Grašo, dok je Aleksandri odluku pomogla donijeti makedonska pjevačica Kaliopi.

Kuća sudaca Tonči

Tončiju su se prvi predstavili članovi grupe ''Infinitas'' u kojoj su braća i sestre iz Zagreba.Izveli su pjesmu ''Terca na tišinu'' grupe ''Silente''.

Nakon njih red je došao na podgoričku grupu ''Highway'' koji su za ovu fazu natjecanja pripremili pjesmu grupe Haustor ''Uzalud pitaš''.
– Ne mogu reći da imam neku ozbiljniju zamjerku. Tri dečka koji dobro sviraju, dobro pjevaju... – komentirao je Grašo.

Foto: RTL televizija

Nakon tri mladića, Tončiju i Petru predstavila se ženska grupa ''U la la'' koju čine tri djevojke iz Zagreba i Splita – Veronika, Korina i Eni. Djevojke su otpjevale pjesmu Parnog valjka ''Sve još miriše na nju''. – Niste se osramotile – komentirao je Tonči, na što se nadovezao Grašo koji je dodao kako je lijepo vidjeti da se Zagreb i Split slažu.

Foto: RTL televizija

Zatim su na red došli Adnan Pacoli i Tarik Mulaomerović iz Sarajeva koji su na audiciji oduševili i publiku i žiri svojim obradama poznatih pjesama u beatbox stilu, a zatim i u bootcampu svojom obradom pjesme ''Da je tuga snijeg'' Dina Merlina. Dečki su izveli Stingovu pjesmu ''Desert Rose''. Nakon izvedbe, Tonči je komentirao da je trema uzela svoje, no da im to neće uzeti za zlo.

Foto: RTL televizija

Peti su se Tončiju predstavili članovi muške grupe ''9 Control'' kojoj je Tonči dodao četvrtog člana nakon što je ispao iz pojedinačnog natjecanja. U Kući sudaca mladići su izveli pjesmu ''To the Moon And Back'' koju u originalu izvodi ''Savage Garden'' i ugodno iznenadili Tončija.

Posljednje su se predstavile ''Anđeline'' kojima je Tonči isto tako naknadno dodao još jednu članicu, Milicu Lojić. Djevojke su za ovu fazu natjecanja obradile pjesmu ''Crazy in Love'' od Beyonce i zadovoljile Tončijeve visoke kriterije.

Nakon vijećanja s Grašom Tonči je odlučio da u live emisije idu Infinitas, Anđeline i 9 Control.

Njegova odluka odmah je naišla na negodovanje Twitteraša.

– Da Tonči Huljić nema sluha to znam, ali da toliko nema sluha, to nisam znao. Adnan i Tarik nisu prošli dalje, koji su fenomenalni? – komentirao je na društvenoj mreži jedan od gledatelja.

Zamjerili su mu i što dalje ne ide grupa Highway.

– Sve grupe sliče jedna drugoj i Tonči izbaci onu koja je potpuno drugačija i ima neku skroz svoju priču. Bravo – poručila je nezadovoljna gledateljica.

– A kako da te shvatimo ozbiljno Tonči s tim sklopom boja na sebi, možda se ipak šališ? – zapitala se jedna Twitterašica.

Kuća sudaca Aleksandra

Aleksandri se prvi predstavio mladi Bobi Mojovski s pjesmom ' Always' Bona Jovija.

Sljedeći je bio mladi Zagrepčanin Siniša Vidović koji je Jacquesovom pjesmom ''Novi čovjek'' htio pokazati emocije koje nosi u sebi.

Mladić koji je jedini uspio rasplakati Aleksandru, David Temelkov, svojom izvedbom pjesme ''Angels'' Robbieja Williamsa sinoć je rasplakao Kaliopi.

Nakon Davida, Aleksandri se predstavio 16-godišnji Ilija Mihailović koji se u centru pozornosti našao kada ga je Željko Joksimović javno iskritizirao zbog viška kilograma. Ovog puta otpjevao je ''Thinking Out Loud'' Eda Sheerana.

Foto: RTL televizija

Milan Bukilić iz Podgorice finale je pokušao izboriti pjesmom Zdravka Čolića ''Kao moja mati''.

Posljednji je pred Aleksandru izašao mladi Antonio Krištofić iz Opatije s pjesmom ''Još uvijek sanjam da smo zajedno'' Toše Proeskog.

Foto: RTL televizija

Nakon sjajnih nastupa Aleksandra je teška srca odlučila da u live emisije idu Antonio, Ilija i David, dok se od Bobija, Milana i Siniše teška srca oprostila.

Podsjetimo, u prošloj emisiji svoje finaliste izabrali su Željko Joksimović i Massimo. Željko je odlučio da u finale idu Iva Ćurić, Katarina Simić i Magdalena Bogić, dok je Massimo iz svoje grupe u iduću fazu natjecanja pustio Amela Ćurića, Nikolu Marjanovića i Jelenu Đurić.

>>Huljić: Za uspjeh nije dovoljan talent, ali ne tražimo ni izgled poluprostitutke

>>Obožavatelji ljutiti jer je Joksimović ostavio Ivu, a izbacio Antoniju!

Komentara 1

ĆA
ćaćaća
22:18 11.05.2015.

i ovo natjecanje je u službi novog umjetnog bratstva i jedinstva..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije