Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurosong 2014.

Tko je žena s bradom, Conchita Wurst?

Conchita Wrust
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/11
11.05.2014.
u 11:00

"Možda jednom i skinem periku i ostavim je kući, ali to neće biti tako brzo. Moja misija bit će završena kada prestanu polemike oko toga koga smijemo voljeti, a koga ne"

Conchita Wurst, pravim imenom Thomas Tom Neuwirth, 25-godišnji je transvestit iz Austrije i pobjednik Eurosonga 2014. godine.

Rođen u Austriji, Tomas je od malena bio suočen s diskriminacijom okoline te se stoga odlučio na  imidž žene s bradom.

– Možda jednom i skinem periku i ostavim je kući, ali to neće biti tako brzo. Moja misija bit će završena kada prestanu polemike oko toga koga smijemo voljeti, a koga ne.

Thomas je još prije dvije godine pokušao izboriti visok plasman na Eurosongu, ali nije uspio. Prvi put se pojavio na TV ekranima 2006. godine u showu na kojem je osvojio drugo mjesto. Uskoro postaje članom boy benda koji se brzo raspao, a nakon završetka školovanja za modnog dizajnera, 2011. godine ulazi u dva reality showa od kojih je jedan bio preživljavanje u pustiji s plemenima. Te se godine i prvi put pojavio u javnosti kao Conchita Wurst.

Prije odlaska u Dansku Thomas je najavio da se neće odreći svog imidža Conchite usprkos svim kontroverzama. Tvrdi da je izabrao ovo umjetničko ime jer u prijevodu znači "svejedno".

– Nitko nas ne može zaustaviti, rekao je Thomas nakon pobjede na Eurosongu.

Austrijska javnost podijeljena je oko Conchite. Neki su umjetnici i političari tvrdili kako je sramota da "takva osoba" predstavlja Austriju.

>>'Samo sam odlična pjevačica u prekrasnoj haljini, sa sjajnom kosom i bradom'

>>Bradata Conchita pobjednica Eurosonga 2014.!

Ključne riječi

Komentara 149

DU
Deleted user
11:56 11.05.2014.

Eurosong je oličenje smrada bezidejne prežvakane truleži dekadentnog zapada sa zamotanom nesnošljiovosti prema svemu što miriše na zdrav razum

AM
alberta.mutti.5
11:36 11.05.2014.

Vrhunac zapadne imperijalisticke demokracije. Osobno nemam nista protiv sexualnih i drugih prirodnih devijatnonsti, ali me smeta kada se opce prihvatanje toga smatra revolucionarnim, modernim i prije svga pitanjem ljudskih sloboda. Puk ce biti sretan i ponosan za ovakove domete umjesto nezaposlenosti, bijede, loseg zivota,... ili?

DU
Deleted user
11:59 11.05.2014.

Freak show

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije