Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šarmantna meteorologinja

Ana Bago: Napadaju nas ciklone jer je zakazala naša prirodna obrana

SPECIJAL EKRAN 29.07.2014., Zagreb - Meteorologinja Ana Bago.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
02.08.2014.
u 11:00

– Veli Lošinj. Ili ipak Hvar? Ta dva mjesta nešto su mi posebno i često se onamo vraćam – priča Ana koja se za vikend sprema posjetiti Šibenik i to ne samo kako bi uživala u moru.

Prvo pitanje s kojim svatko ovih kišnih dana prilazi meteorologinji Dnevnika Nove TV Ani Bago je: Zašto je ovako loše vrijeme? Ona pak stručno i sa smiješkom pojašnjava:

– Zakazala je naša prirodna obrana. Stalno nas napadaju ciklone, što nije neuobičajeno, ali ljeto je vrijeme kad nas od nje inače brani anticiklona. Ona je ove godine dosta slaba. Rezultat je ljeto koje već sada intrigira znanstvenike i sigurno će biti predmet istraživanja. Po temperaturi je uobičajeno ljeto, ali obilna količina padalina donijela nam je taj osjećaj jeseni. Tako je i kod naših susjeda, a sve, ponavljam, jer je zakazala 'prirodna obrana'.

Živim sto na sat

O tome hoće li i ostatak kolovoza biti ovakav nemoguće je reći. Jer Ani je vjerodostojnost ipak na prvom mjestu.

– Nažalost, prognoze koje imaju veliku točnost obuhvaćaju prognostičko razdoblje od otprilike pet do sedam dana – kaže stručno.

Za profesiju meteorologinje lijepa se Ana, kaže, odlučila jer je tražila zanimljiv studij koji će joj osigurati dinamičan posao, a očito je odlično izabrala jer dinamike joj svakako ne nedostaje. Naime, ova inženjerka fizike osim na Novoj TV, radi i kao zrakoplovni meteorolog u zagrebačkoj zračnoj luci.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

– Radim u službi koju zovu svi oni koji nekamo lete ili koji dolijeću u Hrvatsku. Nadziremo sve aerodrome u Hrvatskoj, ali i vrijeme nad cijelom zemljom kako bi oni koji lete dobili važna upozorenja o opasnim pojavama u našem zračnom prostoru – govori svestrana mlada žena koja izvrsno podnosi užurbani stil rada.

– Mislila sam da će ovako ići godinu ili dvije, ali nikako da usporim – sa smiješkom izjavljuje Ana. Zbog brzog načina života, od svoje braće je zaradila i neobičan nadimak - Frau Merkel.

– Ili radim ili imam neke nemoguće kombinacije u kojima iskoristim ili pokušavam iskoristiti svaku sekundu slobodnog vremena. Kada i braću pokušavam savjetovati za nešto slično, samo mi kažu: Ti si Merkelica, to ne može svatko! – smije se Ana.

Rokerica sam u duši

Po prirodi je avanturističkog duha pa slobodno vrijeme najradije provodi na putovanjima. Posljednja destinacija koju je posjetila bio je Japan o kojem je dugo sanjala. Iako je zemljom oduševljena, vremenske prilike za posjeta nisu joj išle na ruku.

– Zadesila nas je mećava dva dana zaredom pa je bilo i prehlađenih. Eto događa se i meteorolozima – šali se na svoj račun meteorologinja. Da mora birati između tropskih krajeva ili nordijskih zemalja, izabrala bi život na sjeveru s obzirom na to da ju oduševio Island koji je posjetila prošlo ljeto. Ipak, uza sve ljepote svijeta, najviše uživa u istraživanju Lijepe naše. Oduševljava je obala, a na pitanje koje joj je omiljeno mjesto na Jadranu postaje neodlučna.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

– Veli Lošinj. Ili ipak Hvar? Ta dva mjesta nešto su mi posebno i često se onamo vraćam – priča Ana koja se za vikend sprema posjetiti Šibenik i to ne samo kako bi uživala u moru. Naime, njezin prvotni motiv je odlazak na tamošnji ljetni glazbeni festival SuperUho. Ani, koja za sebe kaže da je rokerica u duši, glazbeni festivali postali su strast.

– Festivali su mi posebno dragi. Nekoliko stageova, sjedenje na travi, sunce dok se počinju slušati prvi bendovi... Ako je festival na moru, još bolje. Tijekom dana sunce i more, a onda dobra muzika i koncerti – ističe i veseli se jer će u Šibeniku uživati u svom omiljenom bendu The National. Kad nije na putovanjima i koncertima, mlada meteorologinja ni tad ne miruje. Omiljena razonoda joj je squash i redovito ga igra.

– S obzirom na to da ne radim fizički zahtjevan posao da bih se trebala odmarati ležanjem, mislim da je aktivan odmor bolji za moj sjedilački način života i posla – kaže i dodaje da se povremeno voli opustiti i uz pilates.

Komentara 15

Avatar think pink
think pink
12:30 02.08.2014.

malo je smiješno kad meteorolog kaže da su vremenske prilike "neprirodne". pa bar bi ona trebala znati da se klima neprestano mijenja, milijardama godina. i sve to je prirodno. i tako mora biti. stalno se smjenjuju ledana doba sa toplijim periodima - a to je puno "neprirodnije" od ove kiše.

NE
neki
13:44 02.08.2014.

Napokon da netko kaže da mogu prognozirati do 7 dana, a ne oni cirkusanti koji predviđaju kakvo će ljeto biti.

AT
Atanazije
13:24 02.08.2014.

Joj, frustrirani ljudi... mećeju u isti koš Nives Celzijus i prof. fizike... Uvijek mi je bila lijepa i naravna, nije se prenemagala i bila cajka. Ne znam tko bi tim Hrvatima ugodio... nije dobro ak je pametna i lijepa, nije dobro ak je pametna i ružna... nije dobro ak nije cajka ko Severina... Tužno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije