Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
300. Alka

Premijera filmova "Alka" 
i "Mirna ruka i srida pada"

Alka
Foto: HRT
1/8
07.08.2015.
u 13:33

Sutra i u nedjelju na sva četiri kanala HRT-a pratit ćemo događanja vezana uz 300. obljetnicu viteške igre

Subota i nedjelja u programu HRT-a bit će u znaku Sinjske alke.

Bogat program prati događanja vezana za 300. godišnjicu te viteške igre. Sutra će se tako na Prvom i Četvrtom programu HTV-a prenositi otvaranje Muzeja Sinjske alke. Za potrebe postava Muzeja Sinjske alke ekipa HRT-ova TV kalendara iz arhivskog je materijala izdvojila niz priloga pod nazivom "Iz povijesti Alke".

Tijekom subote i nedjelje gledatelji svih četiriju HTV-ovih programa u nekoliko će navrata gledati priloge ekipe TV kalendara čije su teme: Alkari u Zagrebu, Bruxellesu, Splitu, Alka izvan Sinja, Alkari slavodobitnici, Turcizmi i romanizmi u Alci, Žene u Alci... Sutra u 20 sati na HTV-u 1 premijerno će biti prikazan dokumentarno-igrani film "Alka" redatelja Dražena Žarkovića i scenarista i urednika Vladimira Brnardića.

Snimanje je trajalo godinu dana, sudjelovalo je 1200 statista, sašiveno je 170 kostima, korištene su i izvorne odore alkara, a za potrebe snimanja rekonstruiran je korlat, predzid nekadašnje sinjske tvrđave na kojemu su se vodile borbe 1715. godine tijekom opsade Sinja. Na HTV-u 2 istog dana u 17.15 sati premijerno će se emitirati dokumentarac za djecu "Mirna ruka i srida pada". U nedjelju sinjska zbivanja na HRT-u će se pratiti od 8.05 sati uz prijenos gradske glazbe, budnicu i mačkule. Iz Sinja će se HRT-ovi reporteri javljati ponovno poslije vijesti u 9.00, u izravnome uključenju u dvorište franjevačkoga samostana. U 15.00 sati na HTV-u 2 počinje uvodna emisija koja će nas povesti na vojvodin domjenak i alajčaušev prijam. Voditelji su Mirta Šurjak i Boris Jelavić. U 15.40 započinje prijenos 300. Sinjske alke. Komentator je Stjepan Balog, a stručni sukomentator Joško Marić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije