Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ja to mogu'

Lane Jurčević i Davor Bilman oduševili plesom na svili i odnijeli pobjedu

ja to mogu
Foto: Ja to mogu/Facebook
1/13
20.12.2015.
u 11:11

Čim malo izgubiš ravnotežu, možeš pasti sa svile, kazala je Lana komentirajući probe, a Davor je upozorio kako strah može ukočiti mišiće i onda se ništa ne može

Ples na svili u izvedbi pjevačice Lane Jurčević i plesnoga suca Davora Bilmana osvojio je gledatelje zabavnoga showa Ja to mogu i plesnome dvojcu donio pobjedu u večerašnjoj emisiji.

Na drugo mjesto plasirali su se voditelj Ivan Vukušić i glumac Slavko Sobin izvodeći ples navijačica. Treće mjesto izvedbom lutkarske predstave osvojili su voditeljica Tamara Loos i manekenka Jelena Glišić, dok je najmanje naklonosti publike osvojila vještina vožnja monocikla u izvedbi pjevača Marka Tolje i glumice Ane Majhenić

Vještina vožnje monociklom, koju su prošle subote predstavili članovi skupine Piloti, bila je tako obeshrabrujuća za natjecatelje da se nitko nije usudio krenuti u odabir, a za večerašnju izvedbu Marka Tolju i Anu Majhenić izabrala je voditeljica showa Barbara Kolar. Poprilično su se mučili na probama, a Marko je na jednoj od proba zaključio da je vožnja monociklom najteže što je probao u životu. Na sceni su pokazali da im vožnja monocikla ide u dvoje, troje ili četvero. Vježbali smo u hodniku do posljednje minute, kazala je Ana. Davor Bilman pohvalio je „duo na monociklu”. Slavko Sobin kazao je da su Ana i Marko prevaranti jer su na probama bili daleko lošiji i sve su čuvali za večerašnju izvedbu. 

„Samo u showu Ja to mogu nastup navijačica izvode dva glasna muškarca”, upravo tako Barbara je najavila Slavka Sobina i Ivana Vukušića. Članovi i članice Plesnoga studija Escape, koji su ih i uvježbali, pridonijeli su ukupnosti njihove izvedbe. Sobin i Vukušić pokazali su da vladaju muškim dijelovima koreografije, ali i da se snalaze s pomponima i plesom. „Ispričavam se roditeljima što su ovo morali gledati na televiziji – da mi ne promjene bravu”, kazao je Ivan Vukušić. „Mi znamo da smo djelovali muževno”, kazao je zapuhani Slavko Sobin. Davor Bilman kratko je komentirao: „Bravo, curke!”, a Sobin zahvalio s: „Hvala, deda.” „Bili su tako zgodni i muževni”, kazala je Ana Majhenić i pohvalila izvedbu. Marko Tolja kazao je da je ljubomoran na sve treninge koje su imali s toliko djevojaka.

Jelena Glišić i Tamara Loos ovaj su tjedan uživale pripremajući lutkarsku predstavu. Uz pomoć ekipe lutkarske serije HTV-a Patka Matilda pokazale su nam da ova naoko laka, ali vrlo složena vještina može biti svladana u samo sedam dana.

„Ja gledam Patku Matildu na televiziji i to je bilo baš za mene”, zaključila je Tamara i dodala da je kazalište sjena koje je izvodila u prošloj emisiji neusporedivo s kazalištem lutaka. Tamarina i Jelenina izvedba sadržajem je pratila emisiju – lutkama su imitirale večerašnje točke iz emisije i dobro nasmijale publiku i natjecatelje. Slavko Sobin pohvalio je kolegice, a Davor Bilman rekao da je ovo bilo gubljenje vremena jer je puno bolje kad se Tamara i Jelena vide i ne skrivaju iza scene. Lana Jurčević pohvalila je izvedbu i zažalila što nije mogla vidjeti njihova lica dok izgovaraju svoje uloge.

„Nekoć je put svile vodio od Sredozemlja do istočne Azije, Večeras put svile vodi... od stropa do poda. A pod je itekako tvrd. Stoga, mnogo sreće Davoru Bilmanu i Lani Jurčević!” – tim je riječima Barbara najavila najiščekivaniju točku večeri, ples na svili. Čim malo izgubiš ravnotežu, možeš pasti sa svile, kazala je Lana komentirajući probe, a Davor je upozorio kako strah može ukočiti mišiće i onda se ništa ne može. „Ja nisam konj, to sam naučio jer za svilu trebaš biti jak k'o konj”, dodao je. Mentorica Iva kazala je da je ova točka iznimno zahtjevna i pohvalila Davora i Lanu za sve što su naučili u samo tjedan dana. Lana je kazala da je ovo bila borba, da su joj se tresle ruke, no da je sve uspjelo. Tamara Loos pohvalila je Lanu i kazala da joj je izgledala kao superjunakinja. Ivan Vukušić je rekao kako misli da je monocikl ipak teži nego ples na svili. S tim se suglasio i Marko Tolja, no dometnuo i pohvalu jer je i ova točka zahtjevna.

Dok su gledatelji glasovali za večerašnje izvedbe naših natjecatelja, uslijedilo je predstavljanje četiriju novih vještina za čije svladavanje natjecatelji imaju samo sedam dana i za koje će probe započeti već sutra. 

Tehniku opernoga pjevanja natjecateljima su predstavili solisti Zbora Hrvatske radiotelevizije Valentina Fijačko i Domagoj Dorotić. Lana Jurčević odmah je potrčala na stepenicu izbora i pokazala hrabrost da se suoči s pjevanjem operne arije, a prije nego što je odlučila koga će uzeti za par, Slavko Sobin joj je poručio da cijela nacija želi da to bude Davor Bilman. Tolja je pak, sam za sebe rekao da zna da dovoljno dobro pjeva da ovo ne može. Lana se pak odlučila za Slavka Sobina, koji je pokušao Lanu odgovoriti od izbora i upozorio da će gledanost emisije pasti. No, Lana je bila odlučna i iduće subote vidjet ćemo operni duet Lane Jurčević i Slavka Sobina.

Poznati hrvatski udaraljkaš i džezist Borna Šercar uz gitarsku pratnju Ante Gele natjecateljima je pokazao vještinu sviranja na bocama, a jedina koja je imala hrabrosti pokazati da se želi suočiti s tom iznimno teškom vještinom bila je Tamara Loos.

Mene su privukle boce, kazala je Tamara i odlučila uzeti Marka Tolju za par. Vi ćete ovoga tjedna morati puno piti da si možete napraviti instrumente, kazala je Barbara upozoravajući ih da su boce napunjene vodom.

Plesači Sara i Ivan u studio su donijeli dašak Argentine zaplesavši strastveni tango, a prvi u utrci prema stepenici odabira bio je Davor Bilman. „Prije nego svi počnu osuđivati ovu moju odluku, moram reći da nikada nisam napravio korak ni argentinskog tanga i ovo je kao kad pjevači uzmu operu”, kazao je Davor Bilman u svoju obranu. Potpuno neočekivano i uz smijeh i pljesak publike za par je uzeo Ivana Vukušića. 

Za posljednju točku – koja je, kako su emisije dosad pokazale, najzahtjevnija, preostale su Ana Majhenić i Jelena Glišić. Suočile su se s izvedbom hoda po žici koju je prezentirao Matic Noč. Uz Matica natjecateljice Anu i Jelenu trenirat će i Goran Pirš, a za samo sedam dana morat će svladati zahtjevno održavanje ravnoteže na rastezljivoj vrpci. Gledajući izvedbu Ana je pokazivala naznake radosti i pozitivnoga iščekivanja, dok je Jelena bila zabrinuta i u nevjerici gledala što ju čeka. „Hvala Bilman”, poručila je tek Jelena razočarana što ju Davor nije odabrao za tango. „Kako ću u štiklama?” zapitala je.

Zbroj bodova nakon večerašnje emisije showa Ja to mogu pokazao je da je u vodstvu Davor Bilman s 14 bodova, slijedi Lana Jurčević s 12, treće mjesto dijele Ana Majhenić i Slavko Sobin s 11 bodova. Deset bodova ima Jelena Glišić, osam Ivan Vukušić, a posljednje mjesto sa sedam bodova dijele Marko Tolja i Tamara Loos.

>>HRT-ov novi show: Nisu vješti, ali su smiješni

>>Pogledajte još jednom nastup Sobina i Bilmana koji je oduševio gledatelje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije