Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.12.2014. u 14:00

Nakon što je najavila sporazum dvije zemlje nakon pola stoljeća hladnog rata, Sanja pita Branku: "A što je rekao Obama?"

HTV-ova dopisnica Branka Slavica ne skriva beskrajno divljenje prema Baracku Obami, iako se on pokazao kao loš predsjednik koji šlampavo upravlja krizama. Tako sinoć, u izravnom javljanju u Dnevnik oko senzacionalnog približavanja Kube i Amerike, u više navrata kaže "predsjednik Obama" i "Raul Castro".

Branka Slavica nakon dugih godina u obećanoj zemlji možda se i osjeća kao Amerikanka pa doživljava Obamu kao svoga predsjednika. No ovdje je riječ o izvještavanju, a ne o osjećajima. I Obama i Castro su predsjednici i treba ih postaviti ravnopravno. Ne bih sad ovo spominjao da joj je to prvi put, međutim, Obama je kod njezinih izvještavanja uvijek predsjednik, a ovaj drugi je uvijek samo ime i prezime. Kao da se naša novinarka slaže s američkom tezom o unipolarnom svijetu u kojem je SAD na vrhu, a svi ostali su podanici. Pa je tako i američkom predsjedniku namijenjena neka vrsta božanstva.

Ništa manje divljenja prema Obami nije pokazala ni urednica Dnevnika Sanja Mikleušević. Nakon što je najavila sporazum dviju zemalja nakon pola stoljeća hladnog rata, Sanja pita Branku: "A što je rekao Obama?" Umjesto da televizija kao brzi medij odmah pusti izvatke iz Obamina govora, dvije novinarke pripetavaju o tome što je rekao veliki predsjednik. A puno bi zanimljivije bilo pitati zapravo: "A što je rekao Fidel Castro?" Legendarni revolucionar s puškom je u ruci protjerivao kapitalizam sa svog otoka dok se Obama još nije ni rodio. I više od svega nas zanima je li i on sudjelovao u ovoj priči ili ga je brat Raul stavio u karantenu.

MINUS

Nova TV: Andrej Plenković u Dnevniku nemušto objašnjava zašto još nije za priznanje Palestine, kao da Hrvatska nije ovo prošla. Pa dokle ide to ulizivanje izraelskoj politici?

PLUS

Nova TV: Konačno nešto zabavno iz kampanje: Kujundžić se, kad je započeo ručak s HDSSB-ovcima, sjetio jednog francuskog običaja: Kušač hrane ponekad je bio i kušač žena

>>Je li Tihomir Ladišić najveća TV zvijezda političkog novinarstva?

>>Svjetski rekord Vlade Z. Milanovića. Odradili sjednicu za 15 minuta!

Komentara 3

MH
mrtav-hladan
02:16 19.12.2014.

Navikli smo mi na te lapsuze niste ni vi u vecenjem listu nista bolji

UR
ured11
14:20 18.12.2014.

Pometi prvo pred svojim pragom, kaže stara poslovica: NAKKON što je najavila sporazum dvije zemlje NAKON pola stoljeća hladnog rata, Sanja pita Branku: "A što je rekao Obama?"

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
21:11 18.12.2014.

"kušač hrane ponekad je bio i kušač žena"...hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije