Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vraća se na TV

Miroslav Škoro: Ne znam svirati tamburu, ali dobro znam s ribama

Miroslav Škoro
Foto: RTL
1/4
10.05.2015.
u 15:17

Uoči premijere zabavne emisije "Škoro" na RTL-u poznati glazbenik otkriva kada je otkrio svoj zabavljački talent i kako je bronhitis utjecao na boju njegova glasa Ja sam barski pecaroš. Najbolji ulov mi je som od 4,75 kg. Ribu lovim, čistim i priprem

Omiljeni glazbenik i voditelj ugodnog glasa Miroslav Škoro danas u 22.10 sati na RTL Televiziji imat će premijeru zabavnog showa "Škoro".

U njemu će gostovati Josipa Lisac, Goran Navojec i Davor Gobac. Riječ je o pilot-emisiji koja će zaživjeti ovisno o reakcijama gledatelja, a njezin koautor, voditelj i zaštitno lice opisuje ju ovako:

– Ona je zapravo zabavno-glazbeni složenac. Za dobar složenac potreban vam je jedan uspješan hrvatski glumac srednje generacije, zatim dvije pjevačke legende suprotnog spola, jedan dobar i vrijedan suradnik, šestorica prosječnih glazbenika, čelična šipka i mnogo jaja. Sve se to stavi u zdjelu, umuti, začini po želji i servira vruće, najbolje odmah.

Nisam genijalac

Zamolite li Škoru da sebe usporedi s nekim američkim voditeljem sličnog zabavnog kasnovečernjeg TV formata, poput recimo Jaya Lenoa, reći će:

– Ne usuđujem se uspoređivati jer oni su svi genijalci, a ja nisam. Osim toga, specifikum takvih showova je u domaćinu i nemoguće ih je usporediti. Uglavnom, mislim da je ova emisija za hrvatske uvjete sasvim pristojna i potrebna priča jer nešto slično na programu nemamo. Nemamo emisiju u kojoj može gostovati i malo starija generacija, nešto svoje otpjevati i prikazati se u novom svjetlu, a da je pritom sve opušteno i zabavno. Imali smo pokušaja, ali nisu bili najsretniji. Ovo što radim, radim iz perspektive javne osobe koja je i sama bila gost sličnih emisija pa je pokušavam usmjeravati onako kako bih ja volio da je mene netko ugostio i sa mnom razgovarao.

O daljnjim gostima razmišljat će kada za to dođe vrijeme i u suradnji s timom RTL-a, no uvjeren je da uz dobru pripremu svatko može biti zabavan gost.

Svoj talent za zabavu već je dokazao u emisijama "Država, selo, grad" i "Pjevaj moju pjesmu", a na pitanje kada je otkrio tu svoju osobinu, Škoro odgovara:

– Za mene je bolje pitanje kako sam otkrio svoj pjevački i autorski dar jer karijeru sam zapravo počeo kao voditelj na Radio Osijeku. Imao sam 21 godinu i došao sam na radio nešto otpjevati u studiju. Jedan mi je spiker prišao i rekao: 'Imaš krasan glas.' Pomislio sam 'vau!' i zahvalio, a on je dodao: 'Ali za spikera'. I tako sam ubrzo u eteru slušateljima prvi put poželio dobro jutro. Što se tiče žanra, sve su radijske emisije zabavne, a informativne po meni čak i najzabavnije. Naime, zabava je kada idete jednim smjerom i naglo zaokrenete za 180 stupnjeva u suprotnom smjeru. Pa nije li upravo to politički život? O istoj stvari jedni tvrde jedno, a drugi nešto suprotno. To je najveći humor na svijetu.

Svoj ugodan glas nije naslijedio od nekoga iz obitelji, za njega postoji drugi specifičan razlog.

Supruga ne voli da o njoj govorim

– Zaradio sam ga zahvaljujući dragom Bogu i bronhitisu koji sam imao cijelo djetinjstvo. Nisam morao pušiti da bih postao voditelj. I molim vas da ova prethodna rečenica ne dođe u naslov! – smije se Škoro. Nedavno je tri dana zaredom punio Lisinski. Ti su koncerti snimljeni pa od tog materijala trenutačno, kako kaže, miksa nešto što će se zvati "Živi album: Sokak bez imena". Snimio je i video za pjesmu "Zadnja želja" sa svojeg najnovijeg albuma. Tamburaška mu je glazba u krvi pa nevoljko priznaje da je Slavonac koji ne svira tamburu.

– Ne znam kako smo se promašili. Mislim tambura i ja. Imao sam tu nesreću da sam kao i svi klinci u moje vrijeme svirao gitaru. No dovoljno sam mlad da počnem vježbati i nadam se pobjedi na nekom tamburaškom natjecanju do svoje 75. godine – šali se pa ističe drugu disciplinu u kojoj je vješt, a koja je također svojstvena Slavoncima:

– Ne znam s tamburom, ali s ribama znam. Ja sam barski pecaroš, to me najviše veseli. Najbolji ulov mi je som od 4,75 kg. Ribu volim loviti, čistiti, pripremiti i pojesti. Znam sve.

O supruzi, Amerikanki Kimm Ann ne govori jer, priznaje iskreno, ona ne voli da je spominje. Djeca su druga priča.

– Kći i sin stalno žive uz glazbu, sin pogotovo, ali nisu zapostavili svoje fakultete. Matija studira komunikologiju, a Ivana je pri kraju studija filozofije i anglistike na Filozofskom fakultetu te govori nekoliko jezika – ponosno kaže. O tome kako njegova obitelj komentira njegovu voditeljsku karijeru, dodaje:

– Kod nas doma to doista nikad nije predmet razgovora. To što ja radim potpuno je nevažno. Kod nas oduvijek postoji tata i postoji Miroslav Škoro. Velika je distinkcija između ta dva lika. O Škori ne raspravljamo, a o tati kako kada, nekad bolje, a nekad lošije.

>>Škoro: Trenutačno se tražim i nadam se da je ovo prvi korak k tome da postanem uspješan

Ključne riječi

Komentara 3

ĆA
ćaćaća
21:42 10.05.2015.

sumnjam da bi mu na hrt.u dozvolili nositi šahovnice pa se preselio na rtl..

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
16:15 10.05.2015.

Seoski samozvani domoljubec i zampovac, daljnja priča je bezpredmetna...

AJ
ajmo
17:56 10.05.2015.

Kakulator Škoro . A zato nie došao na Trg pjevati i nagrada slijedi ubrzo Miro Miro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije