Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
idealan tim

Mirna Zidarić: Suprug i ja po nogometnim SP-ima pamtimo najvažnije stvari u životu

mirna
Foto: Story
26.05.2014.
u 10:00

Kada za 17 dana u Brazilu počne 20. Svjetsko nogometno prvenstvo, u domu HTV-ove sportske novinarke Mirne Zidarić idućih mjesec dana bit će bučno, ali ne toliko koliko zna biti.

Navijanje će biti tiše

– Moj stariji sin, 19-godišnji Borna, najglasniji je navijač u obitelji, nogometna je enciklopedija i zna baš sve o nogometu. Jako je temperamentan navijač zbog čega mi je drago što će utakmice gledati s prijateljima pa svoju nervozu neće prenositi na nas – sa smiješkom kaže voditeljica sportskog dijela HTV-ova Dnevnika. Uz majku i suprugu “inficiranu” sportom, pa tako i najvažnijom sporednom stvari na svijetu, ni tri najvažnija muškarca u Mirninu životu, sin Borna, mlađi sin, 14-godišnji Marin i suprug, arhitekt Zoran Zidarić, inače brat glumca Ranka Zidarića, ne mogu drukčije, a da ne prate najveće i najvažnije sportske manifestacije.

– Suprug i ja uvijek zajedno gledamo nogometna prvenstva. Po svjetskim prvenstvima čak računamo što nam se dogodilo u životu. Naš stariji sin rodio se 1994. kad se igrao SP u Americi. Kako je bila vremenska razlika pa su se kod nas utakmice emitirale noću, a Borna baš nije imao naviku spavati, muž i ja naizmjence smo ga nunali i gledali tekme. I SP u Južnoj Koreji i Japanu 2002. vežemo uz neka događanja u privatnom životu tako da svaki SP za nas nosi neku posebnu priču, a tako će sigurno biti i s Brazilom – kaže Mirna, koja će biti dio zagrebačkog tima redakcije za praćenje SP-a. Znanjem o nogometu dobro je potkovana, ali više je zanimaju “manji” sportovi, između ostalog vaterpolo i plivanje, u čemu je, ističe, kao riba u vodi, a već godinama prati i tenis. No, 44-godišnja novinarka znanjem o sportu nije bogata samo teorijski nego i u praksi. Godinama se bavila svim vrstama sporta i intenzivno vježbala u teretani, a posljednje dvije godine svaki dan vježba jogu.

Foto: Željko Hladika/Pixsell

– Jogu preporučujem svima jer je to fenomenalan sustav vježbi o kojem naši ljudi imaju predrasude, govore da je joga dosadna i slično. No, to je idealna stvar za duh i tijelo i, tko god može, neka proba. Vjerujem da će se zaljubiti u jogu – poručuje voditeljica. Za Mirninu figuru zaslužne su dobre prehrambene navike.

Pohvale za seksi haljinu

– Trudim se zdravo hraniti, uz moj tempo rada to nije uvijek moguće, ali zapravo ima stvari koje nikad ne konzumiram, npr. kaloričnu hranu i gazirana pića – otkriva. Rezultate svoga truda Mirna ponosno pokazuje pa je tako na rođendanskom partyju časopisa Story održanom prošlog tjedna u Zagrebu dobivala same pohvale odjevena u seksi usku crno-bijelu haljinu.

– Mislim da ta haljina laska mojoj figuri, baš sam se ugodno osjećala u njoj i mislim da dobro izgleda – zadovoljno će novinarka. Nakon finala SP-a 13. srpnja odlazi na odmor tjedan dana, potom će 14. put u karijeri izvještavati s ATP-a u Umagu, poslije čega joj slijedi još malo odmora, a zatim 30. kolovoza u Španjolskoj počinje svjetsko prvenstvo u košarci koje će također pratiti.

– Za sportskog novinara ljeto nije baš vrijeme za odmor. Zato si godišnji rasporedim tijekom godine. Za uskrsnih blagdana sa suprugom i sinovima bila sam na jednom lijepom dalekom putovanju, odemo negdje i u listopadu, zimi na skijanje i čovjek potroši godišnji za čas – ispričala nam je Mirna.

>> Mirna Zidarić: Mogu raditi kao pravnica, ali u sportu je zanimljivije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije