Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
6. godišnjica emitiranja

Kultne serije Kuda idu divlje svinje i Jelenko premijerno na Klasik TV-u

klasik tv
02.11.2016.
u 08:00

Povodom 6. godišnjice emitiranja Klasik TV donosi premijerno dvije serije u HRT-ovoj produkciji, pet domaćih filmskih premijera, šest premijera svjetskih klasika te ciklus slovenskih klasika i legendarni Leteći cirkus Montyja Pythona.

Dogodovštine grupe djece iz gorskog kraja koja u šumi pronađu izgubljeno lane, gledatelji mogu pratiti od 12.11. subotom i nedjeljom u 10:15h. Riječ je o kultnoj seriji Jelenko koja se smatra jednim od vrhunaca hrvatske dječje televizijske produkcije.

Osim Jelenka, na Klasik TV-u od 18.11. svakog petka i subote u 21h na programu je "serija za sva vremena" – Kuda idu divlje svinje, o dvije suparničke grupe krijumčara, koja je odmah s prvim emitiranjem 1971. stekla veliku popularnost među gledateljima, a s godinama i kultni status koji se održao do danas. Njen akcijski karakter, stripovska stilizacija i dojmljii glumci doprinijeli su dugovječnosti serije, prema kojoj je kasnije nastao i strip Crni Rok.

Izdvajamo i četiri domaće premijere četvrtkom. Prva na rasporedu, 3.11. u 20:05h, namijenjena je prije svega mlađoj publici – Kapetan Mikula Mali, redatelja Obrada Gluščevića. Tjedan iza, 10.11. u 22h, prikazuje se film Mirisi, zlato i tamjan jednog od velikana hrvatskog filmskog modernizma, Ante Babaje koji u filmu uspješno spaja naturalizam i simbolizam, a zbog prikaza beznađa egzistencije smatra se bliskim filmovima "crnog vala". 

17.11. u 20:05h, gledatelji mogu uživati u drami Timon, o glumcu koji glumi Shakerspeareovog Timona Atenjanina, dok u privatnom životu proživljava slične stvari kao lik kojeg glumi. Tomislav Radić snimio je ovaj film dok je u zagrebačkom HNK pripremao kazališnu predstavu u kojoj isti glumci tumače odgovarajuće likove. Kombinirajući elemente kazališta, filma i televizije, Radić se poigrava odnosom stvarnosti i fikcije. U filmu se pojavljuju brojne osobe iz zagrebačkog kulturnog života, a glazbu je napravio Boško Petrović.

24.11. u 22h na rasporedu je Okupacija u 26 slika, kontroverzni film Lordana Zafranovića, slavljen i osporavan i s estetskog i s političkog stajališta. Na Pulskom filmskom festivalu 1978. godine Okupacija u 26 slika nagrađena je Velikom zlatnom arenom za najbolji film, Srebrnom arenom za režiju te Srebrnom arenom za kameru. Osim toga film je prikazan i na festivalu u Cannesu.

Od 21.11. do 13.12. ponedjeljkom i utorkom u 20:05h na programu su slovenski klasici, od kojih će dva, Na papirnatim avionima i X 25 javlja, biti premijerno prikazani na Klasik TV-u. Tako će se kroz 4 tjedna prikazati 8 filmova – Kekec, Vesna, Crveno klasje, Splav meduze, Na papirnatim avionima, Cvijeće u jesen, Ples na kiši, X 25 javlja – od kojih je većina uvrštena na popis najboljih slovenskih filmova prema anketi koju je Slovenski filmski sklad upriličio među filmskim kritičarima povodom 100 godina slovenskog filma.  

Petkom, subotom i nedjeljom u 18h na rasporedu su premijere svjetskih klasika, a od 25.11., u istom terminu, smijeh je zagarantiran uz kultne Pajtonovce i humorističnu seriju Leteći cirkus Montyja Pythona poznatu po nadrealističnom, netipičnom humoru temeljenom na asocijacijama, vizualnim gegovima i skečevima bez riječi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije