Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popularna serija

Evo zašto su špijuni savjetovali Saddamu Huseinu da zabrani Pokemone

Pikachu
Foto: Screenshot/PIXSELL
11.04.2016.
u 17:48

Agenti su u dokumentu napisali da se fenomen Pokemona brzo širi muslimanskim svijetom i među iračkom djecom.

Bivšem iračkom diktatoru Saddamu Husseinu tajni agenti su savjetovali da zabrani dječju TV seriju Pokemoni jer su procijenili da je naziv serije previše sličan rečenici ''Ja sam Židov", piše Mirror.  

Američke snage 2004. pronašle su tajne dokumente u kojima stoji da su irački tajni agenti bili vrlo sumnjičavi prema fenomenu Pokemona koji su 2001. svojom popularnošću osvojili svijet.  Agenti su u dokumentu napisali da se fenomen Pokemona brzo širi muslimanskim svijetom i među iračkom djecom.

"Taj fenomen je privukao pozornost i naših sinova", stoji u dokumentu u kojem se navodi kako je prijevod naziva likova Pokemona, kao i sam naziv serije, uvredljiv za mnoge muslimane. Tako bi se lik Charmandera mogao prevesti kao "Bog je slab", Pikachu kao "budi Židov", a Magma bi značilo "Bog je glup", dok sâm naziv Pokemon znači "ja sam Židov". Na kraju dokumenta stoji poruka iračkom diktatoru da zaštiti djecu u toj muslimanskoj naciji. 

>>Svi su klinci htjeli fotku s popularnim Pikachuom

>>Manga osvaja Zapad

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:51 11.04.2016.

A zašto je tito zabranio hrvatske narodne domoljubne pjesme, zašto je istražni politički zatvor bio sto metara od jelačić placa u petrinjskoj, zašto su pojedine serije i filmovi bili zabranjivani, zašto i za koga je postojao goli otok, zašto jee srpska milicija premlačivala hrvatske građane, zašto udbaši, skojevci i njihova djeca još uvjek uživaju sve blagodati hrvatske države, neda mi se više nabrajat, muka mi je....kakav jadni husein jadni nebili.....

LA
lakočemo
02:58 12.04.2016.

ti od Pokémona stigo do partizana i ustaša nevjerojatno

DU
Deleted user
19:38 17.12.2017.

zanimljivo da su iracki obavjestajci cak onda znali da je to spijunska igra a pogotovo pokeman go kojeg je zapravo napravila cia

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije