Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriminalistička serija

Andrej Dojkić: Nemam tip žene, nije mi važna boja kose ili porijeklo

19.09.2014., Zagreb - Mjesto Zlocina, nova kriminalisticka serija koja se ovih dana snima na zagrebackim lokacijama. Glavne uloge povjerene su Andreju Dojkicu, Csilli Barth Bastaic i Zlatku Ozboltu. Andrej Dojkic. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
28.09.2014.
u 00:01

Zločesti policajac u RTL-ovu "Mjestu zločina" otkriva kako se bori s vlastitim egom, zbog čega se ispričao roditeljima i zašto ga više nema u sapunicama

Ulogom "bad copa", ishitrenog i ne baš taktičnog policijskog inspektora Andrije Tarasa u RTL-ovoj kriminalističkoj seriji "Mjesto zločina" 34-godišnji Andrej Dojkić vratio se na ekrane. Član je krim-tima što ga vodi glavni inspektor Zvonimir Bilić (Zlatko Ožbolt), a Andrejevu partnericu Ivanu Peršić igra Csilla Barath Bastaić.

Policjaci bi trebali biti u izvrsnoj fizičkoj formi, jeste li se po tom pitanju posebno pripremali?

Csilla, Zlatko i ja prošli smo savjetovanje i obuku s osobljem iz kriminalističke policije, ali zbog produkcije i kamera moramo raditi kompromise. Moja fizička priprema mi je svakodnevna higijena tako da se nisam nešto posebno pripremao za ovaj projekat u tom smislu.

Možete li usporediti glumački i policijski posao po zahtjevnosti posla i količini stresa?

Policijski posao je glava u torbi i ne bih ga direktno uspoređivao s glumačkim. Gluma pak kroz kompleksnost likova, atmosferu, zaplet situacija nastoji postići vjerodostojnost stvarnih situacija. U predstavi "Glembajevi" u kojoj igram Leonea jednom prilikom usred izvedbe pukao je biljarski stol na kojem Leone ubija barunicu Castelli. Nismo računali na to, ali smo odigrali u situaciji.

Neki slučajevi koji će se rješavati u "Mjestu zločina" inspirirani su stvarnim zločinima, koji vas je najviše šokirao?

Zločini se svaki dan događaju. Uzimamo ih zdravo za gotovo kao "ne događa se meni" dok se ne dogodi. Najviše me zasada šokirao slučaj pedofilije. Policiji treba proširiti ovlasti.

Kada i kako ste se zaljubili u glumu i odlučili postati glumac?

U glumu sam se zaljubio prije deset godina. Zar je toliko puno prošlo? Bože... Nisam bio jedan od onih koji su cijeli život mislili da će se baviti glumom. Meni se dogodilo da sam u dvadesetima otkrio svoju strast, posao kojim se želim baviti i svoj životni put i zato sam zahvalan.

Horoskopski ste Lav za koje kažu da imaju jako izražen ego, imate li ga i vi?

Svatko ima ego. U svakom poslu se javlja, ali ga je bitno osvijestiti da ne upravlja nama i odnosima. Pravi test ega su ljubav i emocije. Ego nas u isto vrijeme štiti i šteti nam.

Magistar ste ekonomije, je li ikada postojao plan B po kojem ćete se baviti ekonomijom ili postoji samo plan A po kojem ćete mirovinu dočekati glumeći?

Ekonomija je bila moj prvi izbor. Kada sam upisao Ekonomski fakultet mislio sam da znam što hoću, ali želja za umjetnošću bila je prevelika i neupitna. Ispričao sam se mami i tati za investiciju u mene u tom smjeru!

Kakav je vaš trenutni ljubavni status? Što vas prvo privuče na ženi? Priželjkujete li brak i djecu?

O ljubavi ne bih ništa govorio. Smiješno mi je kad me pitaju koji je moj tip djevojke ili žene. Nemam tip. Ako je cjelina zadovoljena onda ne razbijam na dijelove tijela, boju kose, porijeklo.

Kako provodite slobodno vrijeme?

Imam hobije i volio bih da mi dan traje dugoooo... Nadam se da neću požaliti zbog ovoga dugo (smijeh). Sviram, pišem, pjevam, skupljam stari namještaj i obožavam adrenalin i avanturu.

Rođeni ste u Osijeku, odlazite li ondje, imate li tamo obitelj?

Imam puno obitelji u Belišću i Valpovu i jako sam ponosan na moju Slavoniju. Nažalost zbog obveza ne mogu često ići tamo, ali kada mogu odem do bake, ujaka i rodbine.

Film "Glembajevi" u kojem igrate Leonea Glembaja u postprodukciji je, zašto vam je izazov igrati Leonea?

Veliki je izazov i čast igrati Leonea kako u predstavi tako i u filmu. Fragilnost i kompleksnost Leonova karaktera pokazao je veliki Mustafa Nadarević u originalnom filmu. Nadam se da sam barem mali dio toga uspio prenijeti publici. Također velika je hrabrost Željka Senečića postaviti predstavu u klubu Kolding, "salonskom prostoru – dnevne sobe Glembajevih", gdje će 2. listopada biti 50. izvedba, i skratiti Glembajeve na sat i 15 minuta. Njegovo privatno prijateljstvo s Krležom ohrabrilo ga je učiniti to 35 godina nakon njihovih razgovora.

Poslije "Zabranjene ljubavi" glumili ste još samo u sapunici "Larin izbor", znači da li to da sapunice izbjegavate?

Sapunice su glumački posao kao i svaki drugi, ali zna se koji zakon i vrijeme pripreme vrijedi u takvoj vrsti projekta. I velika glumica Robin Wright igrala je u telenoveli "Santa Barbara" pa se pokazalo da je to njezina životna stepenicu u stvaranju. Pravilo je da nema pravila. "Zabranjena ljubav" prije akademije bila je velika škola za mene tako da respektiram takvu vrstu projekta.

Komentara 2

NE
neverane
13:06 28.09.2014.

Pravo mjesto zločina si ti odavno napustio. I neka si.

Avatar OHJOOOOOOJ
OHJOOOOOOJ
10:45 28.09.2014.

Kad će andrej odgovarati za račune koje mu je "tata" sanader otvarao... a on sad kao "ništa" ne zna jadna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije