Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.02.2012. u 12:00

Ante Markov, bivši direktor Janafa, može tražiti otpremninu od 24 plaće, odnosno otprilike 500.000 kuna, a sve zato što je prijevremeno smijenjen

Ante Markov, bivši direktor Janafa, može tražiti otpremninu od 24 plaće, odnosno otprilike 500.000 kuna piše Novi list, a sve zato što je prijevremeno smijenjen. Ovu nesvakidašnju pogodnost dobio je zahvaljujući nevjerojatnoj slučajnosti. Nadzorni odbor smijenio ga je tri dana prije redovita isteka mandata. Da su imali strpljenja i malo poštenja, mogli su pričekati ta tri dana pa bi Markov nakon isteka mandata imao pravo na samo šest mjesečnih plaća. Ali znamo već da u našoj politici vrana vrani oči ne vadi.

Novi nadimak

Željko Kerum postao Fanibal Hektor

Željko Kerum, splitski gradonačelnik, pohvalio se novinarima da je Fani Horvat trudna jer on “jebe k’o Hektor, svake godine po jedno dite”. Bilo je to dovoljno da dobije novi nadimak – Fanibal Hektor.

Glavaš u akciji

Dalmacija je regija sa sjedištem u Mostaru

Branimir Glavaš, osnivač HDZ-a i HDSSB-a, ne gubi vrijeme dok u Mostaru odslužuje zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina. Upravo se iz tamošnjeg zatvora uključio u osnivanje nove stranke, dalmatinskog HDSSB-a, jasno pod prigodno izmijenjenim imenom – HDS Dalmacije. Stranku će činiti pravaši koji su istupili iz HSP-a, a bliski je cilj stvaranje “jake slavonsko-dalmatinske fronte”. Osnivački sabor mogu zakazati u mostarskom zatvoru. 


Apsurdna tajnovitost

Nema više Mlakara da štiti ljuska prava umrlih

Davorin Mlakar, bivši ministar uprave, nije se zalagao samo za ljudska prava nego i za prava umrlih. Ovaj podatak otkriven je gotovo slučajno kada je Siniša Varga, novi šef HZZO-a, krenuo rezati nepotrebne troškove. Ispostavilo se da HZZO i nekoliko mjeseci plaća glavarine liječnicima za pacijente koji su umrli jer je te podatke Ministarstvo uprave slalo prilično neažurno i to poštom, a sve stoga jer se Mlakar pozivao na tajnost osobnih podataka. Novi ministar Arsen Bauk ne mari previše za prava umrlih pa je šefu HZZO-a omogućio uvid u baze podataka. Ušteda je 12 milijuna kuna, a mrtvi se sigurno neće buniti.

Komentara 9

LU
luksa
14:00 29.02.2012.

leurdovac potpuno si u pravu! Javni tužitelj je već trebao povesti postupak protiv nadzornog odbora koji je donio ovu odluku i osim optužbe za nesavjesno poslovanje ( možda su to napravili i namjerno ) tražiti i solidarno namirenje štete. Međutimm mi možda jesmo zemljopisno u Europi, možda čemo dogodine biti i formalno na papiru ali u glavama to nećemo biti još jako dugo. Kao i Grci naprimjer.

NE
neverane
14:35 29.02.2012.

To vam se u praksi zove kukukukukukuriku poštenje.

LE
leurdovac
13:06 29.02.2012.

U normalnoj državi bi Nadzorni odbor namirio nastalu štetu. U normalnoj državi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?