Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.06.2013. u 14:00

"Temu dana" spasio je duhoviti meteorolog Zoran Vakula, koji je uletio tek na jednu minutu u spomenutu emisiju i rekao kako toplinski udar nije tema dana, već da je to tema tjedna

Glavna politička tema jučer u Hrvatskoj je - udar. Ali ne onaj državni, nego toplinski. Sve televizije odreda dale su si oduška na temu temperatura iznad 30 Celzijevih stupnjeva, pa su jedna drugu nadmašivale bizarnim savjetima da treba izbjegavati bivanje na suncu od 11 do 17 sati, da valja piti 2,5 litre tekućine i hodati sjenovitom stranom ulice.

Državna televizija, kako bi ostala dosljedna strategiji da joj nijedan važan društveni i politički događaj ne smije promaknuti mimo svakodnevne \"Teme dana\", u tu je emisiju, koju je sinoć uređivao i vodio Danko Družijanić doveo za takve prigode vazdaprisutnu ravneteljicu zagrebačke Hitne pomoći Slobodanku Keleuvu i još neviđenu dermatologinju Ivanu Nolu. Obje su sipale savjete protiv toplinskog udara kao iz rukava, a dr. Kelava najviše je kritizirala one koji piju pivo za rashlađivanje i pritom tvrde da u njemu nema alkohola, ali ih ono ipak ošamuti! Obje su se, na divno čudo pučanstva pred malim ekranima, nakon završene \"Teme dana\" u 19,27h bilocirale u Dnevnik NoveTV. Što potvđuje tezu da je televizija ipak ravna čudu.

\"Temu dana\" spasio je duhoviti meteorolog Zoran Vakula, koji je uletio tek na jednu minutu u spomenutu emisiju i rekao kako toplinski udar nije tema dana, već da je to tema tjedna, jer će vrućine durati do petka. A onda slijedi neko kilavo zahladnjenje. U kojemu su mogli uživati svi koji su jučer nemilosrdno trošili struju zbog svojih klima uređaja, tješeći se kako će uskoro zbog konkurencije iz Njemačke i Slovenije pojeftiniti od 30 do 60 posto, što se nijedna od televizija nije udostojila argumentirano izanalizirati, pa je navodna jeftina struja i dalje mačak u vreći.

PLUS
Premda repriziran dokumentarac na HRT1 \"Novi dan – novi plan\" o ljudima koji su urbani život zamijenili seoskim, unio je dašak slobode u sve zarobljene živote.

MINUS
Za gledatelje s crno-bijelim televizorima: samo su se kumice u ovoj zemlji uspjele spasiti pred fiskalnim blagajnama. Kumovi u Remetincu mogli su i bez njih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?