Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.11.2012. u 12:00

Odricanje od dijela plaće ne bi spasilo proračun, ali bi barem odavalo dojam solidarnosti s dekintiranim pukom

Zoran Milanović, predsjednik Vlade, odustao je od smanjivanja plaća u svom kabinetu jer, matematički gledano, to ne bi spasilo državne financije. Milanović poručuje da možemo diskutirati o tome kolike su plaće najviših državnih dužnosnika u Hrvatskoj u usporedbi s Francuskom, Njemačkom ili Slovačkom. Diskutirati treba, ali o usporedbi plaća dužnosnika s plaćama hrvatskih radnika koji još primaju plaću. Odricanje od dijela plaće ne bi spasilo proračun, ali bi barem odavalo dojam solidarnosti s dekintiranim pukom.

SDP-u 200 ‘kvadrata’ na Korzu za 350 eura

Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik, nerijetko vodi prave ratove za gradsku imovinu uključujući i borbu do posljednje kune neplaćene najamnine. Neobično je stoga zazvučala informacija iz Novog lista da je vrlo atraktivan prostor od 203 četvorna metra na središnjem dijelu Korza iznajmljen za 375 eura mjesečno. Sretni dobitnici elitnog prostora po simboličnoj cijeni političari su iz riječke organizacije SDP-a, a u Gradu se pravdaju da i ostale stranke plaćaju sličan najam. Time je još jednom potvrđeno da je politika najunosniji posao u ovim krajevima kao i da su sami političari uvijek spremni sami sebe još malo stimulirati.

Sanader otpjevao ‘Con te partiro’ 
pa otišao

Ivo Sanader, bivši premijer, prije odlaska u Remetinec tako je glasno u svom domu pjevao „Con te partiro“ da su ga čuli susjedi i prolaznici u Kozarčevoj ulici, piše Jutarnji. Sljedećih deset godina susjedi će moći mirno spavati.

Grade javni WC na dječjem igralištu da ožive taj dio grada

Vlaho Gverović, vlasnik obiteljske kuće ispod dubrovačke Minčete, neugodno se iznenadio kada su građevinari ni na tri metra od njegovih ulaznih vrata počeli graditi javni WC. Novi zahod vrijedan je nemalih 250.000 kuna, a uz suglasnost Grada Dubrovnika gradi ga Društvo prijatelja Dubrovačke starine u sklopu dječjeg igrališta. Najzanimljivije od svega jest objašnjenje da se javni WC gradi „da se malo oživi taj dio gradske jezgre“.

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:17 21.11.2012.

Postovani! Tko ne pokazuje empatiju, ne zaslužuje ni simpatiju Odricanje od dijela plaće ne bi spasilo proračun, ali bi barem odavalo dojam solidarnosti s dekintiranim pukom * Lako je ici u tudje lisnice Milanovicu;-) A kad je vlastita u pitanjuitanju onda NE??? Lijep pozdrav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?