Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODOLJUBNA ZANOVIJETANJA

Tjedan dana bušofobije

10.04.2008.
u 19:00

Da se slušalo lijeve komentatore u hrvatskim medijima, Bush nikad ne bi došao u Hrvatsku. A kad je već došao, iz nje nije trebao živ izići, jer ga je, po njima, trebalo zatući. Od petka do petka, to jest do danas, traje nemilosrdna paljba po američkom predsjedniku kao u partizanskim filmovima.

Tako se, na primjer, Jurica Pavičić doista vraća u davnašnju parizanštinu svoje obitelji, napominjući da je ta parizanština bila zapadnjačka a ne komunistička kako bi stvorio alibi za sud o Bushu kao “nekompetentnom praznoglavcu koji je počinio jezivu štetu”.

Prešućuje koliko su i kako kao zapadnjaci preživjeli njegovi partizani, jesu li ostali dosljedni ili su se priključili skupinama koje su lancima od bicikla i drugim ideološkim argumentima mlatili mladež što se usudila nositi dugu kosu ili kakav komad odjeće ili obuće amričkog kroja. Bilo bi, naime, uvjerljivije ili puno manje himbeno nego što jest da ti ljevičari ne nose u srcu zločinca Tita, da na zidovima svojih uvjerenja i stanova nemaju portrete jednog od najpoznatijih ubojica 20. stoljeća Che Guevare, da su ikada ijednu riječ napisali protiv najvećeg terorista poslije Francuske revolucije - Lenjina, i drugih komunističkih ili ljevičarskih ikona.

Čini se da ljevičarima zapravo i ne smeta toliko “zločinac Bush” koliko pozitivan kontekst njegova posjeta koji se dojmio milijuna građana ove zemlje, i činjenica da je došao dok je na vlasti “desničar” Sanader. I neznalice znaju da je Bushov dolazak u Hrvatsku ponajprije američki čin a tek onda odluka konkretnog predsjednika iz ove ili one stranke, ove ili one politike, kojemu je ostalo ovoliko ili onoliko vremena do kraja mandata.

U mnogim bitnim područjima, u vjeri u zajedničkoga Boga, u kršćanskim vrijednostima, u zapadnjačkom naslijeđu, u kulturi, u demokraciji, u slobodarstvu, poštovanju ljudskih prava... američko su društvo i hrvatsko srodni bez obzira na to tko je trenutačno u Banskim dvorima ili u Bijeloj kući.

Ali kad se to nema na umu, onda će ljevičare Bushovo spominjanje NATO-a i Boga kao zaštitnika Hrvatske podsjetiti na slavnu Miloševićevu rečenicu: “Više niko ne sme da vas bije”.  Ljevičarsko krivotvorenje ili razapinjanje Busha posebno je bilo dojmljivo na HTV-u: prateći s gostima iz studija spektakl na Markovu trgu, Mislav Bago govorio je gotovo isključivo o značenju Bushova posjeta za regiju, a sutradan su - kako tempirano! - Aleksandar  Stanković i Vedrana Rudan u emisiji “Nedjeljom u dva” secirali “zločinca iz Texasa” i u genocidnom Miloševićevu stilu osporavali neovisnost Kosova jer su Albanci tamo dobili državu zahvaljujući isključivo tucanju!

Zdravko pak Zima poučit će nas u povodu Busha da je američka povijest u posljednjih stotinjak godina povijest samih zločina, a tekst počinje pionirskom tužaljkom za vremenom Tita i gradnje njegovih dvora na Pantovčaku! Zlatku Gallu Bushova je Amerika “tamni vilajet”. Za Branka Mijića Bush ide državama u pohode “isključivo iz svojih ratničkih pobuda”. Za Miljenka Jergovića riječ je o “masovnom ubojici”. Za Slobodana Šnajdera za vrijeme Bushova posjeta trebali smo se sakriti “u podrume i atomska skloništa”. Po Mirjani Kasapović Bush u Hrvatskoj nije ni rekao ni uradio “ama baš ništa”. I tako dalje.

Kolika je stvarna bijeda ali i medijska moć ljevičara najbolje pokazuje primjer smiješne mirotvorke Vesne Teršelič. Ona je u subotu na Cvjetnom trgu uspjela okupiti samo dvadesetak prosvjednika, ali je u Dnevniku Zorana Šprajca na HTV-u tretirana ravnopravno sa Sanaderom i Bushom! Ti omjeri i razmjeri pokazuju omjere i razmjere u kojima se cijeni ili obezvređuje javnost, voli ili prezire vlastita zemlja, pa tako i njezini gosti.

Želite prijaviti greške?