Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Težak promašaj RTL-a: smjena Štimca najvažnija stvar u državi

igor štimac
Goran Jakuš/Pixsell
17.10.2013. u 12:00

Ako ste žensko, poslodavci će vas silom pretvoriti u prostitutku, a ako ste muško, radit ćete od jutra do mraka badava. Ako ste nogometaš, o vama će na početku dnevnika govoriti reporter Vuksanović.

Dnevnik RTL-a, zvan “RTL danas”, počeo je ne samo najavom nego i pravim pravcatim prilogom o tome da je smijenjen neki vodeći čovjek, zovu ga izbornik Štimac, iz one razbibrižne djelatnosti, zovu je nogomet, koju u Hrvatskoj na svim razinama prati opća ravnodušnost. Znamo da je teško povjerovati, ali stvarno i najstvarnije, na samom početku dnevnika RTL-a, stoji u mračnoj zagrebačkoj ulici reporter Antonio Vuksanović i nešto govori u mikrofon. Javlja se. Jako je dobro osvijetljen da bi nas uživo mogao bolje uvjeriti kako je izuzetno važno to što je smijenjen nekakav dobrostojeći, ali očigledno nesposoban sportski funkcionar koji bira igrače koji će igrati nogomet o državnom trošku.

Igrači se zovu reprezentativci i svi su iz Hrvatske otišli u bogatije zemlje. Lukavi Dnevnik Nove TV imao je nogomet na prvom mjestu samo u najavi, ali se brzo posramio. Kad je počelo ozbiljno emitiranje na prvom mjestu bio je izvještaj o govoru predsjednika hrvatske države u Beogradu.

Na totalno pošemerenom RTL-u ozbiljni dnevnik u 18,30 sati počeo je, bolje da ne ponavljamo čime, a neozbiljni RTL-ov “Exkluziv tabloid” na prvom mjestu imao odličnu reportažu Ide Balen o trgovini ljudima u Hrvatskoj. To je ono kad se javite na oglas za rad u inozemstvu. U njemu se od vas ne traži ni stručnost ni znanje jezika, pa ćete tako i proći. Ako ste žensko, poslodavci će vas silom pretvoriti u prostitutku, a ako ste muško, radit ćete od jutra do mraka badava. Ako ste nogometaš, o vama će na početku dnevnika govoriti reporter Vuksanović.

>>Srećko Horvat je šaka u oko standardima TV profesije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?