Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FED KUP Talijanke su svladale reprezentaciju Rusije, a Amerikanke su slavile protiv Češke

Talijanke i Amerikanke iznenađujuće u finalu

26.04.2009.
u 18:00

U finalu FED Cup natjecanja ove će godine igrati Italija i SAD, što je mimo očekivanja prije finala. Za papirnate favorite su, naime, slovile Rusija i Češka.

Zbog mnogih problema pri okupljanju (ozljede i otkazivanje) Rusija je u Novu Sardiniju došla s trećim sastavom, a Kuznjecova i ostale nisu mogle parirati ponajprije iskusnoj Francesci Schiavone koja je dobila oba pojedinačna meča, kao i onaj ključni kod vodstva Italije 2-1.

U nedjelju je prvo Svetlana Kuznjecova vratila Rusiji nadu nakon lake pobjede protiv Flavije Pennette 6-0, 6-3. Tada je ruski izbornik Šamil Tarpišev, poznat po svojim kockarskim potezima, povukao jedan takav, ali ovaj put (kao mnogo puta dosad) nije pogodio. Njegov adut, 17-godišnja Anastasija Pavljučenkova, dugo je mučila Schiavone, aliipak nije uspjela izjednačiti omjer na 2-2 u ovom zemljanom ogledu.

Schiavone je pobijedila 7-6(7), 4-6, 6-2, te je tako Italiju odvela u finale.

Tamo će im suparnice biti američke tenisačice, koje su bez sestara Williams došle u Brno i pobijedile Češku (tvrda podloga) s 3-2. Ključni bod su donijele Huber i Mattek-Sands koje su u paru pobijedile Benešovu i Peschke 2-6, 7-6(2), 6-1. Čehinje su propustile mnoge prilike tijekom drugog seta.

FED kup, polufinale, nedjelja:

Italija - Rusija 3-1
Pennetta - Kuznjecova 0-6, 3-6
Schiavone - Pavljučenkova 7-6(7), 4-6, 6-2

Češka - SAD 2-3
Šafarova - Mattek-Sands 6-3,6-1
Kvitova - Glatch 2-6,1-6
Benešova / Peschke - Huber / Mattek-Sands 6-2, 6-7(2), 1-6

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije