Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULTIMATUM

Ruski teniski savez ucjenjuje Mariju Šarapovu: 'Nećeš na Olimpijske igre!'

Marija Šarapova
Reuters/Pixsell
26.01.2016.
u 16:46

'Ne bude li igrala protiv Nizozemske, a mi izgubimo meč, neće ići na Olimpijske igre.'

Predsjednik Ruskog teniskog saveza Šamil Tarpišev poslao je poruku Mariji Šarapovoj da "neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, ne zaigra li u Fed Cup dvoboju protiv Nizozemske, a Rusija zbog toga izgubi".

Najbolja ruska tenisačica, koja je u utorak u četvrtfinalu Australian Opena doživjela 18. uzastopni poraz od Serene Williams, nakon tog dvoboja je najavila mogućnost da neće zaigrati za reprezentaciju u dvoboju 1. kola Svjetske skupine 1 Fed Cupa, u kojem će Rusija ugostiti Nizozemsku.

"Ići ću u Moskvu, bit ću dio ekipe, ali mislim da neću igrati", izjavila je 28-godišnja Šarapova koja je istaknula da je glavni razlog takve njezine odluke ozljeda.

"Moram liječiti podlakticu. To je sad najvažnije. Vjerojatno neću igrati do nastupa u Indian Wellsa", najavila je Ruskinja stanku sve do početka ožujka.

Ruska izbornika Anastazija Miškina osim Šarapove na raspolaganju ima Svjetlanu Kuznjecovu, Anastaziju Pavljučenkovu i Jekaterinu Makarovu, što bi trebalo biti jamstvo da će Ruskinje igrati u polufinalu Fed Cupa. No, izjava Šarapove razbjesnila je bivšeg izbornika, a sadašnjeg predsjednika Ruskog teniskog saveza Šamila Tarpiševa koji je poslao jasnu poruku, intoniranu s dozom ucjene.

"Pravila su jasna. Ako Šarapova želi igrati na Olimpijskim igrama, mora igrati za Rusiju u Fed Cupu, protiv Nizozemske ili u sljedećem meču, ako prođemo."

No, Tarpišev se nije zaustavio na tome, već je dodao:

"Ne bude li igrala protiv Nizozemske, a mi izgubimo meč, neće ići na Olimpijske igre."

>> Marija Šarapova: Događale su mi se lude stvari, ali nisam pokleknula

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije