Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobijedio federera

Čilić u finalu US Opena: Nisam mislio da mogu ovako igrati, ovo je poseban dan za mene!

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/10
07.09.2014.
u 00:24

- Rekao sam si da idem na sve ili ništa i uspio. Presretan sam - otkrio je Marin koji je pobijedio Federera.

Marin Čilić napravio je nevjerojatan uspjeh prolaskom u finale US Opena! Pobijedio je Rogera Federera sa 6:3, 6:4, 6:4 za sat i 46 minuta igre! Nitko od naših tenisača nije uspio na Grand Slam turniru doći do posljednje prepreke još od 2001. godine i Goranova osvajanja Wimbledona. A ni Goran, sad Marinov trener, nije uspio u karijeri doći do finala US Opena!

- Uvjeti su bili teški za obojicu, jako sam sretan, ne mogu još uvijek vjerovati - rekao je skromno u svom stilu Marin, ali potom se malo opustio:

- Nisam mislio da mogu ovako igrati, bilo je izvanredno, sve mi je išlo za rukom i stvarno sam sretan, ovo je poseban dan za mene. U trećem setu osjetio sam mali pritisak, tu je mnogo ljudi na tribinama, atmosfera je bila sjajna, ali rekao sam si da idem na sve ili ništa i uspio. Presretan sam - kazao je Marin i još nebrojeno mnogo puta ponovio da je sretan.

Jer sretan i je, ima zašto i biti, baš kao i Goran koji je skakao na tribinama i plakao od sreće kao da je sam osvojio ovako velik turnir. On prije svih zna koliko se Marin trudi, koliko je radio da stigne do ovoga i koliko se mučio u pojedinim dijelovima karijere.

- Goran je podigao u mojoj igri sve pomalo, ali najviše mi je pomogao da dobijem samopouzdanje. Igram bolje otkako radimo zajedno, serviram odlično i uz ovakvu igru mislim da mogu svakoga pobijediti. Jako sam mu zahvalan na svemu što je učinio za mene, ali nismo još gotovi - izjavio je Marin.

Neka ovo proslavi i potom se pripremi za ponedjeljak i veliko finale, u kojem ga čeka Japanac Kei Nishikori, bolji u ogledu protiv Novaka Đokovića. Ujedno je i bolji sa 5:2 u međusobnim susretima s Marinom Čilićem. Ali, imao je i Federer 5:0 do danas...

>> Čilićev meč života: U Torontu sam vidio da mogu igrati protiv Rogera Federera

Komentara 55

DU
Deleted user
00:37 07.09.2014.

Ja ovo ne vjerujem ! I što je najbolje ima velike šanse dobiti i finale s obzirom na rasplet drugog meča. Svaka čast majstore, skidam kapu do poda, ovo su svijetli trenuci.

Avatar poglavito
poglavito
00:51 07.09.2014.

Možeš Marine ti igrati uvijek ovako samo moraš vjerovat u sebe i slušat Gorana ka' ćaću rođenog , ono što je njemu falilo sad tebi daje a zna on šta , bistra glava i nema poraza

SA
sarma22
00:37 07.09.2014.

AJMO MARINEEEE!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije