Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ćorić, Pavić i Delić uz Čilića:

'Neka naši protivnici tulumare do jutra, to nam može pomoći'

03.02.2014., Dom Sportova, Zagreb - 1. kolo 9. ATP turnira PBZ Zagreb Indoors. Marin Cilic (CRO) - Mate Delic (CRO). Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
22.07.2014.
u 13:15

- Hladno pivo mi je omiljeni bend, bio mi je gušt na otvaranju, a sada se okrećemo samo tenisu - kaže Pavić.

Hrvatski trio mladih tenisača koji 'čuvaju leđa' Marinu Čiliću, nadaju se da će upravo u Umagu zabljesnuti. Cilj im je svima – top 100, kažu Mate Delić (21), Ante Pavić (25) i Borna Ćorić (17).

Ćorić: Moram igrati bolje

– Super mi je što su me pozvali u Umag, lani sam tu odigrao svoj prvi meč na Touru i bio sam blizu prvoj pobjedi. Goran uvijek kaže da moram biti bolji od njega. Hvala mu na tome, ali morao bih osvojiti barem dva Grand Slama i biti prvi na svijetu – kaže najmlađi Borna Ćorić.

Mate Delić, koji je igrao četvrtfinale Düsseldorfa prije dva mjeseca te stigao sa 390. na 181. mjesto Toura, objasnio je koja je razlika igrati na nižerangiranim turnirima i na Touru.

– Tu si gospodin. Letiš avionom, dočeka te vozač, razmišljaš samo o tenisu. A kad igram Futurese, to je često kaos. Evo, spavao sam u dva navrata na benzinskoj crpki. Jednom u Rumunjskoj, gdje su na katu bile dvije sobe, a oko crpke prostitutke... I jednom u Brčkom.

Zanimljivo je kako ga je otac Miro odgajao u Kaštelima.

– Kao klinca vodio me u škver gledati kako se od ranog jutra radi. A onda bismo od 6.30 bili na terenu, na buri, po zimi, jedva sam držao reket. Sve mi to sada, nadam se, stiže na naplatu. Usto sam se smirio, nekad sam znao lomiti rekete kao od šale. U jednoj sezoni razbio sam ih 38, a samo na Roland Garrosu sedam. Onda sam krenuo zbrajati, jedan reket je dvije tisuće kuna, pa sam se zaustavio. Sada čitam knjige, opuštam se tako, zanima me povijest...

Putešestvije je imao i Ante Pavić iz Ogulina koji je prošao kvalifikacije na Roland Garrosu i Wimbledonu te skočio sa 577. na 140. mjesto.

Naigrao se u Africi

– Naigrao sam se po Africi! Bio u Nigeriji, osvajao tamo turnire, a drugo nisam ni mogao jer iz hotela nije bilo preporučeno izlaziti. Igrao sam i u Senegalu, gdje sam u Dakaru u dva ujutro uzeo taksi, a vozač me prevario, uzeo mi bogatstvo za jednu vožnju. Nisam se snašao u njihovoj valuti. A nedavno sam i izgubio putovnicu u SAD-u pa sam se morao vratiti u Hrvatsku.

Dečki su osmislili zanimljivu strategiju kako što bolje proći u Umagu, a obojica otvaraju danas protiv kvalifikanata.

– Cijeli Split dolazi navijati za mene, čak tri autobusa. No, da budem pošten, oni ovamo više dolaze tulumariti. A naša je strategija – upravo ti tulumi. Dosta tenisača izlazi do kasno, a mi idemo ranije u krevet i nadamo se da će nam na meč doći neispavani – kaže Delić, a Pavić dodaje:

– Ne ide nam u prilog što mečevi počinju u 17 sati pa stignu do tada doći k sebi...

>>Borna Ćorić upisao povijesnu pobjedu

>>Marin Čilić: Okupat ću se u moru tek nakon titule

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije