Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA SVLADALA BRAZIL

Mladi Borna Ćorić nadjačao Thomaza Belluccija i ostavio Hrvatsku u Svjetskoj skupini

Borna Ćorić
Foto: Reuters/PIXSELL
20.09.2015.
u 18:29

Naš tinejdžer slomio je otpor velikog suparnika i prije kraja meča, pri Borninu vodstvu od 6:2, 4:6, 7:6 (4), 4:0, Brazilac je predao zbog bolova u leđima.

Hrvatska ostaje u Svjetskoj skupini Davisova kupa! Omogućio joj je to 18-godišnji Borna Ćorić koji je pri našem vodstvu od 2:1 donio odlučujući bod protiv Thomaza Belluccija za ukupnu pobjedu protiv Brazila u Florianopolisu.

Naš tinejdžer slomio je otpor velikog suparnika i prije kraja meča, pri Borninu vodstvu od 6:2, 4:6, 7:6 (4), 4:0, Brazilac je predao zbog bolova u leđima.

Dan prije prednost od 2:1 našoj reprezentaciji donijeli su Ivan Dodig i Franko Škugor u susretu parova. Domaća kombinacija koju su činili Marcelo Melo i Bruno Soares, peti i 21. tenisač u konkurenciji igrača parova, bila je veliki favorit, ali Ivan (6.) i Franko (185.) iznenadili su odličnom igrom, pobijedili su suparnike koji zajedno imaju 65 godina sa 6:0, 3:6, 7:6 (2), 7:6 (3). Melu i Soaresu prekinut je tako niz od čak devet pobjeda u Davisovu kupu.

- I sam sam iznenađen našom pobjedom s obzirom da smo Franko i ja prvi put igrali zajedno. Veliki je to bod, moramo biti sretni i zadovoljni. Moj odnos s Melom neće se pokvariti, iako sam ga u jednom trenutku pogodio u tijelo. To se događa u tenisu - rekao je Dodig koji je u četvrtom setu servirao za meč pri našem vodstvu od 5:4, ali nije uspio, između ostaloga je naš par propustio i dvije meč-lopte (na drugoj je Ivan napravio ‘duplu’). Odluka je na koncu pala u 13. igri.

- Doista smo odigrali jako dobar meč u teškim uvjetima, uz publiku koja je bila glasna, jasno na brazilskoj strani. No sproveli smo sve što smo se dogovorili prije početka meča. Prvi set je bio prilično lagan, no znali smo da će oni prije ili kasnije početi igrati kao što znaju, jer su jako dobra kombinacija - kazao je Škugor.

Na upit koliko ih je u završnici opterećivala činjenica da su propustili dvije meč-lopte odgovorio je:

- S moje strane nije bilo takvog razmišljanja, jer sam cijelo vrijeme osjećao da smo bolji i da imamo igru pod kontrolom. Naravno, nije lako kad tako propustite dvije meč-lopte, ali i dalje smo vjerovali da možemo pobijediti. Ostali smo uporni i odigrali dobar tie-break.

>> Dodig i Škugor slavili u paru, Hrvatska protiv Brazila vodi 2:1

Komentara 10

LU
lukateli1
18:46 20.09.2015.

Borna, svaka cast!

VE
Velikogoričan56
21:27 20.09.2015.

Bravo sva trojica, tako se bori za svoju zemlju, bez straha. Borna je podnio najveći teret, odlično i muški. Samo tako naprijed, vrijeme radi za vas

Avatar nula
nula
23:30 20.09.2015.

Bravo Hercegovino !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije