Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI ZELENI U ZAGREBU

Ivo Karlović može se pohvaliti da je već jednom igrao pred Diegom Maradonom

tenisači
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/8
24.11.2016.
u 11:00

Nakon zadnjeg meča Maradona se spustio i do hrvatskih tenisača te im čestitao na velikoj borbi

Na finale Davisova kupa u Zagreb stiže najpopularniji Argentinac svih vremena. Naravno, riječ je o Diegu Armandu Maradoni. Možda i najbolji nogometaš svijeta u povijesti veliki je zaljubljenik u tenis te je odlučio uživo bodriti Argentince u pohodu na njihov prvi Davisov kup u povijesti. Trebao bi sletjeti danas u Zračnu luku Zagreb. Ovo je već četvrti Maradonin dolazak u Hrvatsku. U lipnju 1994. godine igrao je za Argentinu u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske u Maksimiru (0:0), dok je 2005. godine bio gost pri otvaranju Resorta Novi Vinodolski. Tada se u Hrvatskoj družio s Goranom Ivaniševićem, Zvonimirom Bobanom, Davorom Šukerom, ali i Thomasom Musterom i Johnom McEnroeom.

I prije dvije godine nekoliko je dana proveo u Dubrovniku, u kojem se opijao, a jedne se večeri navodno i potukao u noćnom klubu. Za sva tri posjeta uživao je i u društvu zgodnih Hrvatica, a te 2005. godine nakon Novog Vinodolskog posjetio je i Dubrovnik. Hrvatsku je očito zavolio.

Pradjed mu je s Korčule

Maradonu s Hrvatskom veže i podrijetlo. S majčine strane Maradona korijene vuče iz Dalmacije, pradjed mu je bio Mateo Kariolić čiji su roditelji rođeni na Korčuli, a Mateo je zato svoju kćer nazvao Dalma, po Dalmaciji...

Ovo će Maradoni biti drugo argentinsko finale koje će pratiti. Prvi put, prije deset godina u Rusiji, njegova je domovina izgubila u petom meču. Mi ne bismo imali ništa protiv da i ovaj put doživi takav scenarij.

Zanimljivo, tada je u Moskvi uoči posljednjeg dana Maradona došao Argentincima u svlačionicu i održao im motivacijski govor.

– Dao nam je puno snage, puno duha. To je bilo spektakularno – prisjetio se legendarni argentinski tenisač David Nalbandian tog trenutka.

Od sadašnje garniture argentinskih tenisača Maradona posebno voli Juana Martina Del Potra, što je pokazao na nedavnim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, kada je bio jedan od njegovih prvih čestitara nakon pobjede nad Novakom Đokovićem.

Zanimljivo, Del Potro je inače veliki navijač Maradonine Boce, a kao dječak trenirao je nogomet i uvijek na dresu nosio Diegovu desetku.

– Sanjao sam da jednog dana poput Maradone zabijam golove na Bomboneri – rekao je Del Potro, kojem će prisutnost Malog Zelenog zasigurno biti dodatan motiv u mečevima u Zagrebu.

– Svi mi divimo se Maradoni – rekao je još jedan član argentinske reprezentacije u Zagrebu, Leonardo Mayer.

Invazija Argentinaca u Arenu

Zanimljivo, našem Ivi Karloviću ovo neće biti prvi put da igra pred Diegom Maradonom. Mali Zeleni gledao je Diva sa Šalate 2002. godine u Buenos Airesu, kada je Argentina u četvrtfinalu Davisova kupa s 3:2 bila bolja od nas. U odlučujućem petom meču Karlović je izgubio od Gaudija, a u singlu je još igrao Ivan Ljubičić te u paru s njim i Goran Ivanišević.

Nakon zadnjeg meča Maradona se spustio i do hrvatskih tenisača te im čestitao na velikoj borbi.

Nadamo se da ovaj put neće morati “tješiti” hrvatske tenisače.

A dolazak Maradone u Zagreb potvrđuje kolika je važnost finala Davisova kupa.

Potvrđuje to i brojka od 220 akreditiranih novinara, ali i podatak da u Zagreb stiže 2500 argentinskih navijača. Neki argentinski novinari čak tvrde da će ih biti i 3500 te da će na licu mjesta pokušati od Hrvata kupovati ulaznice. Za novac neće pitati jer ne žele propustiti mogući povijesni dan za argentinski tenis.

Komentara 1

ĆU
ćuprija
11:13 24.11.2016.

možda najbolji nogometaš svih vremena .....???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije