Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kralj new yorka

Federer: Znam što me čeka, u Torontu me Marin dobro namučio

Roger Federer of Switzerland celebrates defeating Gael Monfils of France in the fifth set of their quarter-final men's singles match at the 2014 U.S. Open tennis tournament in New York, September 4, 2014.   REUTERS/Mike Segar (UNITED STATES  - Tags: SPORT
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
06.09.2014.
u 11:32

Protiv Čilića mi je posljednji put trebalo devet meč-lopti da završim meč – kaže Švicarac koji protiv našega igrača nikada nije izgubio u pet mečeva

Da je Roger Federer (33) mogao birati suparnika u polufinalu US Opena, između Čilića i Berdycha uvijek bi izabrao – Čilića. S Marinom je na čistih 5-0, s Berdychom na 12-6, među ostalim i s porazom u četvrtfinalu US Opena prije dvije godine.

'Neću pasti bez borbe'

No možda bi velikom Švicarcu bilo i svejedno nakon pakla koji mu je u četvrtfinalu priuštio žilavi, teatralni i otkačeni Gael Monfils. Francuz je imao 2:1 u setovima i dvije meč-lopte kod 5:4 u četvrtom setu. I Roger se izvukao i iz te nevolje...

– Nisam mislio da je cilj predaleko ni kada je Gael dobio prva dva seta, ali sam znao da mogu igrati bolje. Kada je imao dvije meč-lopte, rekao sam sebi: "To je to; ako padam, neću to učiniti bez borbe." Nisam smio promašiti, ali sam servirao dobro, ostao u meču i uspio ga preokrenuti – kazao je najveći svih vremena.

Kaže da se veseli srazu s Marinom. Dovoljno se sjetiti međusobnoga omjera...

– Marin je odličan momak. Imali smo težak, težak meč nedavno u Torontu. Trebalo mi je devet meč-lopti da završim posao, negdje oko ponoći. Dobro znam što me čeka – dodao je Roger koji protiv hrvatskih igrača ima omjer 40-5.

Posljednji ga je pobijedio Ivo Karlović 2008. godine u Cincinnatiju. Prije toga tri puta ga je dobio Ljubičić (3-13), jednom i Mario Ančić (1-6), dok su na nuli Goran Ivanišević (0-2), Željko Krajan (0-2), Marin Čilić (0-5) i Ivan Dodig (0-1).

Federer je peterostruki osvajač ovoga turnira, posljednji put prije šest godina. Ovo mu je bila deveta pobjeda u kojoj je preokrenuo 0-2 u setovima. Posljednji put učinio je to protiv Benneteaua 2012. godine u Wimbledonu i tada je otišao do kraja. Za New York je pripremio isti scenarij.

Dvoboj velikih trenera

Bit će ovo dvoboj i velikih trenera; Marinova Gorana Ivaniševića i Rogerova Stefana Edberga. Goran je upravo velikoga Šveđanina slomio u četvrtfinalu US Opena 1996. godine. Tada je u polufinalu ispao od svoje vječite crne mačke Petea Samprasa.

U drugome polufinalu sudarit će se prvi nositelj Srbin Novak Đoković (27) i Japanac Kei Nishikori (24). Međusobni omjer je 1-1, a i ovi suparnici u svojim boksovima imat će dvojicu velikana – Borisa Beckera i Michaela Changa. Đoković lovi svoj četvrti finale zaredom u New Yorku...

>> Goran: Marin je Berdychu očitao lekciju, a Federer nije nepobjediv!

>> Federer velikim preokretom stigao do polufinala s Čilićem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije