Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS CUP

Federer pobijedio Fogninija i donio Švicarskoj finale

Roger Federer of Switzerland celebrates defeating Gael Monfils of France in the fifth set of their quarter-final men's singles match at the 2014 U.S. Open tennis tournament in New York, September 4, 2014.   REUTERS/Mike Segar (UNITED STATES  - Tags: SPORT
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.09.2014.
u 15:27

Slavio je sa 6:2, 6:3, 7:6 (4).

Tenisači Švicarske borit će se za naslov pobjednika Davis Cupa protiv Francuske, nakon što je u prvom pojedinačnom meču u Ženevi Roger Federer sa 6:2, 6:3, 7:6 (4) svladao najboljeg talijanskog tenisača Fabija Fogninija i donio domaćima pobjednički bod u polufinalu.

Domaćin finala, koje je na rasporedu od 21. do 23. studenog, bit će Francuska s obzirom na to da su u njihovom posljednjem međusobnom dvoboju, u četvrtfinalu 2004. godine, domaćini bili Švicarci. Francuzi, za koje je tada igrao njihov današnji izbornik Arnaud Clement, svladali su Švicarsku s 3:2, a oba boda Švicarcima donio je upravo Roger Federer. Bio je to ujedno posljednji švicarski nastup u četvrtfinalu do ovogodišnjeg pohoda do finala.

Švicarcima će to biti drugi nastup u finalu. Prvi put su za naslov igrali 1992. godine. Tada su Amerikanci sa svojim teniskim Dream Teamom, u kojem su bili Andre Agassi, Pete Sampras, Jim Courier i John McEnroe, u Forth Worthu ugostili Švicarsku predvođenu Marcom Rossetom i Jakobom Hlasekom te pobijedili sa 3:1.

Francuzima će to pak biti prvi nastup u finalu nakon 2010., kad su u Beogradu poraženi sa 3:2 od Srbije, te 17. ukupno. U dosadašnjih 16 nastupa u finalima Francuzi su ostvarili devet pobjeda, a sedam puta su poraženi. Posljednji naslov osvojili su 2001. godine pobjedivši Australiju u finalu u Melbourneu.

>> Francuzi na korak do finala, dobio i Federer

Komentara 1

DI
dinamojavolim1
15:35 14.09.2014.

lako mu je igrat protiv foginija:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije