Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb indoors

Dubai nas je sad spasio skandala, ali bez pomoći Grada se gasimo

03.02.2015., Dom sportova, Zagreb - 10. ATP turnir PBZ Zagreb Indoors 2015, 1. kolo, Toni Androic (HRV) - Marcos Baghdatis (CIP). Branimir Horvat, Vedran Mornar. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
07.02.2015.
u 08:30

– Najprije moramo nekako završiti ovaj turnir, organizacijski i financijski. Pomogao nam je vlasnik licencije Dubai Duty Free, u šali kažemo da bi se turnir mogao zvati PBZ Dubai Indoors

Prvi put u desetogodišnjoj povijesti PBZ Zagreb Indoorsa u četvrtfinalu pojedinačne konkurencije neće biti nijednog hrvatskog tenisača. Nije to činjenica koja je razveselila direktora turnira Branimira Horvata, ali znalo se da je turnir jak, da nema Čilića, pa se i to jednom moralo dogoditi.

Hrvati bez sreće u ždrijebu

– Priželjkivali smo da netko od naših dođe u završnicu turnira, ali pretpostavljali smo da to neće biti lako jer je na turniru puno dobrih igrača. A naše nije poslužio ni ždrijeb. Ispali su u drugom kolu i Karlović i Dodig iako su igrali jako dobro, ali su Baghdatis i Granollers bili bolji u onih poen-dva koji su odlučivali mečeve. Za Baghdatisa se znalo da će biti jedan od najtežih suparnika u drugom kolu, Goran nam je rekao da je odlično igrao u Australiji, ali ima tu još puno dobrih igrača – kaže Horvat. Pitamo ga za budućnost turnira, hoće li ga biti i sljedeće godine?

– Najprije moramo nekako završiti ovaj turnir, organizacijski i financijski. Pomogao nam je vlasnik licencije Dubai Duty Free, u šali kažemo da bi se turnir mogao zvati PBZ Dubai Indoors, ali to je jednokratna pomoć da izbjegnemo skandal do kojeg bi došlo zbog zakašnjelog otkazivanja turnira. Nama financijska konstrukcija još nije zatvorena, a neće ni biti bez pomoći Grada – odgovorio je Horvat i obrazložio:

– Dugoročno je turnir nemoguće organizirati bez pomoći Zagreba. Ali tako je i s većinom drugih turnira. Nigdje to nije ostavljeno samo tržištu i komercijalnim interesima, kako se možda nekima čini, svugdje je to kombinacija javnog i komercijalnog. Negdje pomaže grad, negdje pokrajina, država ili barem turistička zajednica. Grad Madrid tako za svoj turnir izdvaja nekoliko milijuna eura. S tim da su budžeti i ovakvih turnira kao što je zagrebački vani puno veći i kreću se negdje oko četiri milijuna USD (oko 27 milijuna kuna, op. a.). Mi možemo ići dalje samo ako nas Grad bude htio i mogao podržati. U suprotnom teško je očekivati da komercijalni sektor pokrije troškove turnira – napomenuo je Horvat.

Grad će valja i pomoći ili barem objasniti po kojim je kriterijima izdvojio novac za neke velike priredbe (Snježna kraljica, Hanžekovićev memorijal...) a za druge (teniski turnir) nije. A lani mu je dao 3,8 milijuna kuna koje sad nedostaju.

Treba izbjeći sramotu

Nagradni fond turnira je 494.310 eura, a ukupni troškovi iznose oko 14 milijuna kuna. Nije malo, ali bila bi velika šteta da turnir nestane. Zato jer imamo sjajne tenisače na čelu s Čilićem i mlade igrače, kao što je Ćorić kojima je ovakav turnir potreban i puno im može pomoći. No ne treba zaboraviti ni promidžbeni efekt. U međunarodnu razmjenu ide prijenos 18 susreta s ovog turnira, koji će se moći gledati u 160 zemalja svijeta na pet kontinenata. Teško je izračunati kolika je ona vrijedna, ali to je svakako velika promidžba Zagreba i Hrvatske.

– Teško smo dobili taj turnir i bila bi gotovo pa sramota da ga izgubimo. I zato ljudi koji vode grad imaju veliku odgovornost i morali bi sagledati sve aspekte ove priče – zaključio je Horvat.

>> Hrvatska prvi puta u povijesti ostala bez predstavnika prije četvrtfinala

Komentara 8

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
09:15 07.02.2015.

Vec mi je pun kufer grad mora ovo grad mora ono pa financira se snjezna kraljica pa mamicev dinamo sad treba i taj turnir pa kaj vam je ,vele malim ljudima da je trziste sad slobodno nema vise socijalizma a gle vraga sad se uvodi socijalizam za kapitaliste povraca mi se

DU
Deleted user
23:53 07.02.2015.

Pa gdje je''naša elita'' da ne prati tenis,na skijanju ili na cajkušama?

DU
Deleted user
00:01 08.02.2015.

''Grad će valja i pomoći ili barem objasniti po kojim je kriterijima izdvojio novac za neke velike priredbe (Snježna kraljica, Hanžekovićev memorijal...) '' Odgovor je jednostavan, na tribinama je nekoliko tisuća gledatelja, a gdje su ''Zagrebćani'' na tenisu to suu krivi vi organizatori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije